Coronavirus (COVID-19): Actueel beleid Helpling
×
Hoe het werkt Prijzen Help
1. Vul je postcode in
1. Enter your postcode

Vul je postcode in om hulpen in jouw buurt te zoeken.

Enter your postcode to check if we currently have cleaners in your area.

2. Geef je details door
2. Choose your cleaning plan

Kies wat het beste bij jou past op basis van jouw wensen en prijs. Selecteer een regelmatige of eenmalige boeking.

Select a convenient cleaning plan based on your needs and price. We will match you with a local, vetted cleaner.

3. Betaal veilig online
3. Pay securely online

Je betaalt gemakkelijk en veilig online, en pas nadat de schoonmaak heeft plaatsgevonden.

You'll only pay after the cleaning has taken place, easily and securely online.

4. Een schoon huis
4. Enjoy a spotless home

Geniet van een schoon huis en laat een beoordeling achter over de hulp.

Enjoy a sparkling home and provide your feedback for constant quality improvement.

Zo werkt Helpling

Helpling is een online marktplaats die huishoudens en schoonmaakhulpen koppelt. De schoonmaakhulpen op het platform zijn particulieren en werken via de regeling Dienstverlening aan Huis. Dankzij Helpling is het voor huishoudens om heel eenvoudig, binnen een minuut, een schoonmaker te vinden. Voor hulpen is het een handige manier om een klantenbestand in de buurt op te bouwen.

Aan de hand van je postcode kun je checken of Helpling actief is in jouw stad. Grote kans, want we zijn inmiddels al in meer dan 50 steden beschikbaar. Kies vervolgens je gewenste duur, dag, tijdstip en frequentie van de schoonmaak en bekijk de beschikbare schoonmaakhulpen bij jou uit de buurt. Alle hulpen hebben een profiel waarop je de reviews, ervaring en prijs van de hulp kunt zien. Op basis hiervan kan je verschillende hulpen selecteren die aansluiten bij jouw budget en wensen. Zij zullen jouw boekingsverzoek ontvangen en de eerste die deze accepteert zal op het door jou gekozen moment komen schoonmaken.

Op je persoonlijke account kun je afspraken inzien, afspraken wijzigen als het nodig is en jouw facturen bekijken. Je betaalt pas na afloop van de schoonmaak, wanneer de hulp is langsgeweest.

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats waarop schoonmaakhulpen en huishoudens elkaar kunnen vinden. We zijn actief in 9 verschillende landen. Dat maakt ons de grootste online marktplaats voor huishoudelijke diensten van Europa. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een platform dat particuliere schoonmakers koppelt aan huishoudens. Via ons platform boek je in slechts een aantal klikken een schoonmaakhulp bij jou in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klantenbeoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen. Het prikbord met briefjes in de supermarkt is niet meer nodig, vanaf nu vind je op basis van de duizenden beoordelingen eenvoudig de beste particuliere huishoudelijke hulp.

Hoe gaat de eerste schoonmaak?

Geen huis is hetzelfde en alle klanten zijn verschillend. Als jouw schoonmaker voor het eerst langskomt is het goed om even met elkaar af te stemmen. Alle hulpen hebben ervaring, maar zo kunnen zij beter naar jouw wens te werk gaan. Loop bij het eerste bezoek samen een rondje door het huis en geef aan wat je belangrijk vindt. Leg hierbij ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en apparaten te vinden zijn. Heb je speciale voorkeuren of zijn er plekjes die extra aandacht nodig hebben? Bespreek deze voor de schoonmaak even met de hulp.

Wie zijn de schoonmaakhulpen op het platform?

De schoonmaakhulpen die werken via ons platform hebben uiteenlopende achtergronden. Een groot gedeelte heeft gewerkt in de thuiszorg of schoonmaaksector, anderen hebben hun ervaring opgedaan bij het runnen van hun gezin. Alle schoonmaakhulpen hebben een uitgebreid screeningsproces doorlopen. Daarnaast moet iedere schoonmaakhulp een kopie van een legitimatiebewijs opsturen. Een groot deel van de schoonmaakhulpen is in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is aangegeven in het openbare profiel van iedere schoonmaakhulp. De beoordeling van klanten is ook belangrijk, alle hulpen hebben een eigen profiel waarop je reviews kunt lezen. Hulpen die werken via Helpling hebben een gemiddelde beoordeling 4,8/5 sterren.

Hoe boek ik een schoonmaakhulp?

Vul je postcode in om te zien welke hulpen er beschikbaar zijn bij jou in de buurt. Geef de gewenste duur, dag, tijd en frequentie van de schoonmaak op en selecteer de hulpen die matchen met jouw wensen. Zij ontvangen jouw boekingsverzoek en wie deze als eerste accepteert, komt bij jou schoonmaken.

Kan ik van schoonmaakhulp wisselen?

Dat kan! Als je een wekelijkse of tweewekelijkse boeking maakt dan zorgen wij er in principe voor dat je altijd dezelfde, vaste schoonmaakhulp krijgt. Mocht je willen wisselen van schoonmaakhulp dan kun je dit aanvragen via jouw Helpling-account. Wij nemen in dat geval contact met je op om je wensen te bespreken en zullen je voorstellen aan een nieuwe schoonmaakhulp.

Wat kost een schoonmaak via Helpling?

De schoonmaakhulpen op het platform bepalen zelf hun eigen uurtarief voor regelmatige boekingen en eenmalige boekingen. Deze prijs hangt vaak samen met de gemiddelde prijs in hun regio, de opgedane ervaring en het feit of zij bereid zijn om speciale klusjes in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen of het doen van de was.

Meer vragen?

Je kunt je ook registreren als schoonmaakhulp in deze steden! Lees hier meer over het ontvangen van schoonmaakopdrachten via Helpling

Vind schoonmakers bij jou in de buurt!