Begin met verdienen

1. Gratis inschrijven
1. Register for free

Maak gratis een account aan en upload je legitimatiebewijs

Create your free profile and upload your ID

2. Maak je profiel compleet
2. Complete your profile

Stel in waar, wanneer en voor elke uurprijs je wilt werken

You decide when, where and at which price your cleaning can be booked

3. Aan de slag!
3. Let’s start!

Accepteer de opdrachten die jij wilt en start met schoonmaken

You decide which offers you accept and start cleaning

4. Uitbetaling
4. Earn money

Je verdiensten worden elke twee weken op je bankrekening gestort

All your payments are processed into your bank account, every two weeks

Schoonmaakwerk Amsterdam

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Ga aan de slag als schoonmaakhulp via Helpling! Via dit platform boeken honderden huishoudens uit Amsterdam regelmatig een schoonmaakhulp. Voor jou is het dé manier om eenvoudig aan schoonmaakwerk te komen en een klantenbestand op te bouwen bij je in de buurt.

Schoonmaakwerk doen via Helpling is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel flexibel. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt, geef je op jouw persoonlijke profiel op welke dagen en hoeveel uur je per week wilt gaan werken. Op basis van jouw beschikbaarheid ontvang je verzoeken voor schoonmaakwerk bij huishoudens in Amsterdam. Het is aan jou welke verzoeken je accepteert. Op deze manier heb je helemaal je eigen agenda in de hand.

Je kunt zoveel werken als je wilt. Via Helpling kun je 10 uur per week schoonmaakwerk doen, maar dit kan ook 40 uur zijn. Wat je daarmee verdient is helemaal aan jou. Op je persoonlijke profiel stel je jouw uurtarief in en dit kun je aanpassen wanneer en zovaak je wilt. Bij het bepalen van je prijs kun je rekening houden met jouw schoonmaakervaring, de gemiddelde prijs in Amsterdam en of het om een eenmalige of vaste boeking gaat. Met eenmalige boekingen ben je flexibeler, maar deze kosten meer moeite. Vaste boekingen zijn daarentegen weer prettiger om zeker te zijn van schoonmaakwerk op lange termijn.

Dit zijn de voordelen van werken via Helpling:

 • Als schoonmaakhulp op het platform werk je via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je hoeft je daarom niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als ZZP’er.
 • Iedere twee weken wordt je uitbetaald.
 • Je bepaalt je eigen uurtarief. Dit kun je aanpassen wanneer je wilt en zo vaak je wilt.
 • Je bepaalt je eigen rooster. Je geeft zelf aan wanneer je wel en niet wilt werken.
 • Je kunt direct aan de slag. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt en een geldig legitimatiebewijs hebt geüpload, kun je boekingsverzoeken accepteren.
 • Huishoudens zorgen voor de schoonmaakbenodigdheden. Jij hoeft zelf niet te investeren in schoonmaakspullen of producten mee te nemen naar de boeking.

Past werken via Helpling bij jou?

Helpling is actief in heel Amsterdam. Woon je in West en vind je Oost iets te ver? Op je persoonlijke profiel kun je instellen waar je wel en niet in Amsterdam wilt werken. Is schoonmaakwerk via Helpling iets voor jou?

 • Je hebt schoonmaakervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal goed.
 • Je mag in Nederland werken.
 • Je hebt een mobiele telefoon met internet.
 • Je hebt een Nederlands bankrekeningnummer.
 • Je bent voornamelijk overdag beschikbaar.

Heb je nog vragen over de schoonmaakwerk in Amsterdam via Helpling? Onze klantenservice is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar via de telefoon 085-888 8338 of e-mail partner@helpling.nl.

FAQ

Hoe ontvang ik boekingen?

Als er een schoonmaakverzoek bij jou in de buurt is, ontvang je een push melding via de Helpling Partner-app, sms of e-mail. Je kunt zelf instellen waarop je de meldingen het liefst ontvangt.

Wie zorgt er voor de schoonmaakbenodigdheden?

Je hoeft zelf niks mee te nemen naar de schoonmaakafspraak. Je kunt gebruik maken van de schoonmaakmiddelen en apparaten van de klant. Vraag tijdens de eerste afspraak wat je allemaal kan gebruiken voor het schoonmaken en hoe het precies werkt.

Wat houdt particulier schoonmaken in?

Schoonmaakhulpen die via Helpling werken, zijn niet bij ons in dienst. Het platform wordt uitsluitend gebruikt als marktplaats voor het aanbieden van hun schoonmaakdiensten. Je werkt als schoonmaker particulier onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit houdt in dat je als huishoudelijke hulp maximaal drie dagen per week voor een particuliere opdrachtgever, zoals een huishouden, mag werken.

Wat verdien ik?

Je bepaalt zelf welk uurtarief je vraagt. Deze prijs kun je baseren op jouw ervaring en op prijzen van andere schoonmakers uit de buurt. Een deel van je verdiensten draag je af aan Helpling als commissie voor bijvoorbeeld het ontvangen van nieuwe klanten, de persoonlijke klantenservice en de verzekering bij eventuele schade. De marge verschilt afhankelijk van de soort opdracht en stad, hierboven kun je de gemiddelde verdiensten per uur berekenen.

Vind werk in jouw buurt