Coronavirus (COVID-19): Actueel beleid Helpling

Begin met verdienen

1. Gratis inschrijven
1. Register for free

Maak gratis een account aan en upload je legitimatiebewijs

Create your free profile and upload your ID

2. Maak je profiel compleet
2. Complete your profile

Stel in waar, wanneer en voor elke uurprijs je wilt werken

You decide when, where and at which price your cleaning can be booked

3. Aan de slag!
3. Let’s start!

Accepteer de opdrachten die jij wilt en start met schoonmaken

You decide which offers you accept and start cleaning

4. Uitbetaling
4. Earn money

Je verdiensten worden elke twee weken op je bankrekening gestort

All your payments are processed into your bank account, every two weeks

Flexibel schoonmaakwerk via Helpling

Op zoek naar schoonmaakwerk? Kom werken via Helpling: een online marktplaats waar huishoudens eenvoudig een schoonmaakhulp uit de buurt kunnen vinden. Voor schoonmaakhulpen is het platform dé manier om een klantenbestand op te bouwen in hun eigen buurt. Lijkt dit je wat? Lees de vacature snel door.

Schoonmaakwerk doen via Helpling is heel flexibel. Als je een gratis account hebt aangemaakt, kun je op jouw persoonlijke profiel opgeven welke dagen en hoeveel uur je per week wilt gaan werken. Aan de hand van jouw beschikbaarheid ontvang je boekingsverzoeken van huishoudens. Jij kiest vervolgens zelf of je ze accepteert of niet.

Schoonmaakwerk vinden via Helpling is heel eenvoudig. We ontvangen iedere week honderden boekingsverzoeken, waardoor je de kans hebt om heel veel te werken als je dat wilt. Dit kan 10 uur per week zijn, maar ook 40 uur. Wat je daarmee verdient is helemaal aan jou. Oftewel: dit is de ideale vacature! Op je persoonlijke profiel kun je jouw uurtarief instellen en dit kun je aanpassen wanneer en zovaak je wilt. Je kunt hierbij rekening houden met jouw schoonmaakervaring, de gemiddelde prijs in de buurt en of het om een eenmalige of vaste boeking gaat. Eenmalige boekingen geven je flexibiliteit, maar kosten meer moeite en vaste boekingen zijn weer prettiger om langdurig je agenda te vullen.

Dit zijn de voordelen van werken via Helpling:

 • Als schoonmaakhulp op het platform werk je via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je hoeft je daarom niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als ZZP’er.
 • Iedere twee weken wordt je uitbetaald.
 • Je bepaalt je eigen uurtarief. Dit kun je aanpassen wanneer je wilt en zo vaak je wilt.
 • Je bepaalt je eigen rooster. Je geeft zelf aan wanneer je wel en niet wilt werken.
 • Je kunt direct aan de slag. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt en een geldig legitimatiebewijs hebt geüpload, kun je boekingsverzoeken accepteren.
 • Huishoudens zorgen voor de schoonmaakbenodigdheden. Jij hoeft zelf niet te investeren in schoonmaakspullen of producten mee te nemen naar de boeking.

Past werken via Helpling bij jou?

Helpling is actief in heel Nederland. Op dit moment zijn we live in meer dan 50 steden. We hebben hulpen en klanten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem, maar ook buiten de randstad in bijvoorbeeld Eindhoven, Groningen, Arnhem en Maastricht. Check aan de hand van je postcode of Helpling ook al actief is bij jou in de buurt. Is schoonmaakwerk via Helpling iets voor jou?

 • Je hebt schoonmaakervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal goed.
 • Je mag in Nederland werken.
 • Je hebt een mobiele telefoon met internet.
 • Je hebt een Nederlands bankrekeningnummer.
 • Je bent voornamelijk overdag beschikbaar.

Heb je nog vragen over de vacature, het schoonmaakwerk of Helpling? Onze klantenservice is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar via de telefoon 085-888 8338 of e-mail [email protected]

Klinkt deze vacature goed? Meld je nu gratis aan

FAQ

Hoe ontvang ik boekingen?

Als er een schoonmaakverzoek bij jou in de buurt is, ontvang je een push melding via de Helpling Partner-app, sms of e-mail. Je kunt zelf instellen waarop je de meldingen het liefst ontvangt.

Wie zorgt er voor de schoonmaakbenodigdheden?

Je hoeft zelf niks mee te nemen naar de schoonmaakafspraak. Je kunt gebruik maken van de schoonmaakmiddelen en apparaten van de klant. Vraag tijdens de eerste afspraak wat je allemaal kan gebruiken voor het schoonmaken en hoe het precies werkt.

Wat houdt particulier schoonmaken in?

Wanneer je je via deze vacature aanmeldt bij Helpling kom je niet in dienst bij het bedrijf, maar ga je particulier via het platform aan de slag. Helpling wordt uitsluitend gebruikt als marktplaats voor het aanbieden van hun schoonmaakdiensten. Als schoonmaker werk je onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit houdt in dat je als huishoudelijke hulp maximaal drie dagen per week voor een particuliere opdrachtgever, zoals een huishouden, mag werken.

Wat verdien ik?

Je bepaalt zelf welk uurtarief je vraagt. Deze prijs kun je baseren op jouw ervaring en op prijzen van andere schoonmakers uit de buurt. Een deel van je verdiensten draag je af aan Helpling als commissie voor bijvoorbeeld het ontvangen van nieuwe klanten, de persoonlijke klantenservice en de verzekering bij eventuele schade. De marge verschilt afhankelijk van de soort opdracht en stad, hierboven kun je de gemiddelde verdiensten per uur berekenen.

Vind werk in jouw buurt