Meteen naar de inhoud

Vind de huishoudelijke hulp in Amsterdam-Oost die bij jou past

Hoe het werkt

1. Vul je postcode in

Vind huishoudelijke hulpen bij jou in de buurt door je postcode in te vullen.

2. Kies je datum en tijd

Kies de gewenste frequentie, duur, datum en tijd van je schoonmaak.

3. Selecteer hulpen die bij jou passen

Je kan de profielen van de hulpen vergelijken en kiezen wat bij jou past

Beheer alles vanuit je Helpling App.

 

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Jouw voordelen

Helpling’s marktplaats is transparant

Alle schoonmakers op ons platform hebben een persoonlijk profiel waarin zij zichzelf presenteren. In dit openbare profiel kun je beoordelingen van andere huishoudens bekijken en het uurtarief van de schoonmaker zien. Daarnaast kunnen schoonmakers in hun profiel een foto, persoonlijke tekst, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en referenties van eerdere klanten of werkgevers toevoegen. De schoonmakers werkzaam via het platform bepalen hun eigen uurtarief, maar houden rekening met een minimum van €14,75.

Beheer je afspraken eenvoudig

Log in op de website of download de app voor een overzicht van je afspraken. Wanneer je een afspraak wilt toevoegen, verzetten of annuleren kun je dit eenvoudig zelf regelen. Via jouw account kun je ook contact opnemen met je schoonmaker. Er is onder andere een berichtenfunctie waarin je gemakkelijk berichten kan sturen die alleen zichtbaar zijn voor jou en de schoonmaker die jouw boekingsverzoeken heeft geaccepteerd.

Behulpzame klantenservice

Kom je ergens niet uit? Dan kun je terecht bij onze klantenservice. Ons team biedt graag ondersteuning bij vragen of problemen, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een vraag of verzoek hebt. Je kunt onze klantenservice bereiken via contact@helpling.nl of via 085 8888 338. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:30 uur. Op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Aangepaste openingstijden vind je hier.

Schoonmaker nodig in Amsterdam-Oost?

Het is iets wat iedere week moet gebeuren en waar je iedere week weer tegenop ziet: de schoonmaak van je huis. Een erg vervelende klus, zeker als je de handen vol hebt aan een gezin of lange dagen maakt op je werk. Gelukkig heeft Helpling daar iets voor bedacht! Via deze online marktplaats komen schoonmakers en huishoudens uit Amsterdam-Oost samen. Op het platform vind je een ruim aanbod van schoonmaakhulpen die jouw huishoudelijke klusjes kunnen overnemen. Om de kwaliteit van het platform hoog en transparant te houden, maken we gebruik van een beoordelingssysteem. Je vindt de beoordelingen van andere klanten terug op het persoonlijke profiel van de schoonmaker, waar je eveneens kan zien of de hulp over een Verklaring Omtrent Gedrag beschikt. Bekijk en vergelijk profielen en boek de schoonmaker uit Amsterdam-Oost die bij jou past.

Jouw perfecte schoonmaak

Wie, wat, waar en wanneer? Dat bepaal jij! Ieder huis en ieder huishouden is anders en dus is ook iedere schoonmaak anders. Je boekt een schoonmaakhulp uit Amsterdam-Oost op het moment dat het jou uitkomt voor de huishoudelijke klusjes die jij graag gedaan wilt hebben. Of het nu gaat om het poetsen van de wc, afstoffen van de kasten, strijken van de was, lappen van de ramen of stofzuigen van de vloer. De schoonmakers in Amsterdam-Oost zijn flexibel dus er is heel veel mogelijk! Loop tijdens de eerste schoonmaakafspraak met je hulp het huis door en geef aan wat er allemaal gedaan kan worden. Op deze manier weet de schoonmaker precies wat voor jou allemaal belangrijk is. Laat hem of haar ook zien waar jouw schoonmaakbenodigdheden te vinden zijn, want deze hoeven de hulpen zelf niet mee te nemen. Heb je naast de vaste schoonmaaktaken een keer een extra klus of wil je dat de schoonmaakhulp wat langer blijft? Overleg het met je hulp en verleng je schoonmaakafspraak voor een keertje.

Boek online huishoudelijke hulp in Amsterdam

Dankzij Helpling ben je voortaan geen uren meer kwijt aan de schoonmaak van je huis, maar kost het je alleen nog een minuut voor het boeken van een hulp. Niks fijner dan thuiskomen in een schoon en fris huis, zonder dat het enige tijd en moeite vergt. Heb je een goed gevoel over jouw schoonmaker? Geef hem of haar de huissleutel zodat de hulp ook aan de slag kan als jij aan het werk bent bijvoorbeeld.

Meer weten?

Nadat de boeking gelukt is, kun je de afspraak op jouw persoonlijke pagina inzien. Helpling is helemaal vrijblijvend dus het wijzigen, verzetten of annuleren van een afspraak is altijd mogelijk, of het nu gaat om een regelmatige of eenmalige boeking. Op je account kun je ook contact opnemen met je schoonmaakhulp uit Amsterdam-Oost en vind je facturen terug van voltooide boekingen, handig voor de administratie. Heb je nog vragen over bijvoorbeeld Helpling, de schoonmakers in Amsterdam-Oost of het boekingsproces? Neem contact op met de medewerkers van onze klantenservice, want die helpen je graag. Ze zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken via 085-8888338 of contact@helpling.

FAQs

Helpling is een online marktplaats waarbij schoonmakers en huishoudens aan elkaar worden gekoppelt. We zijn actief in 10 verschillende landen en dat maakt ons de grootste online marktplaats voor schoonmaakdiensten van Europa. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een online platform waar schoonmakers en huishoudens elkaar kunnen vinden. Via ons platform boek je in een aantal klikken een schoonmaakster bij jou in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klantenbeoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen.

De schoonmakers die werken via ons platform hebben uiteenlopende achtergronden. Een groot gedeelte heeft gewerkt in de thuiszorg of schoonmaaksector, anderen hebben hun ervaring opgedaan bij het runnen van hun gezin. Iedere schoonmaker wordt gecontroleerd op zijn of haar identiteitsbewijs. Een groot deel van de schoonmakers is in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is aangegeven in het openbare profiel van iedere schoonmaker. De beoordeling van huishoudens waarbij is schoon gemaakt is belangrijk, alle schoonmakers hebben een eigen profiel waarop je reviews kunt lezen. Schoonmakers die werken via Helpling hebben een gemiddelde beoordeling van 4,8/5 sterren.

Geen huishouden is hetzelfde. Als jouw schoonmaker voor het eerst langskomt, is het goed om met elkaar af te stemmen wat er moet gebeuren en wat belangrijk is. De schoonmakers hebben vaak ervaring, maar afstemmen wat er moet gebeuren is wel zo handig. Loop bij het eerste bezoek samen een rondje door het huis en geef aan wat je belangrijk vindt. Leg hierbij ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en benodigdheden te vinden zijn. Heb je speciale voorkeuren of zijn er plekken in huis die extra aandacht nodig hebben? Bespreek dit dan voor de schoonmaak met je schoonmaakster.

Helpling wijst jou erop dat de Nederlandse wet ervan uitgaat dat huishoudelijke werkzaamheden worden verricht op basis van een arbeidsovereenkomst onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis. Met de Regeling dienstverlening aan huis kan een opdrachtgever iemand voor maximaal 4 dagen per week in dienst nemen voor werk in en om het huis. Dat houdt in dat jij als particulier werkgever wordt van jouw huishoudelijke professional, nadat het boekingsverzoek is aanvaard. Dat betekent ook dat je de relatie meestal alleen in onderling overleg of met een goede reden kunt beëindigen. Er geldt ook een opzegtermijn bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Hierover kun je afspraken maken met je hulp, wij stellen hiervoor een modelcontract van de rijksoverheid beschikbaar dat je kunt gebruiken.

Het is verstandig om de eerste schoonmaakbeurt van je boekingsreeks thuis te zijn om jouw schoonmaker wegwijs te maken in huis. Sommige huishoudens kiezen ervoor om hun schoonmaker een reservesleutel te geven, maar deze beslissing is gebaseerd op individuele voorkeuren. Houd er rekening mee dat Helpling geen deel uitmaakt van het sleutel afhandelingsproces.

Het huishouden zorgt voor de schoonmaakmiddelen en benodigdheden.

De betaling verloopt automatisch. Wanneer je voor de eerste keer een boeking maakt, vul je meteen je betaalgegevens in. Hierbij geef je Helpling toestemming tot een doorlopende incassomachtiging. Hierna kunnen de schoonmakers na de schoonmaak een factuur sturen. Ook kunnen ze eventuele aanpassingen doorgeven, bijvoorbeeld als een schoonmaak meer of minder tijd in beslag heeft genomen. Ook dit wordt dan automatisch door jou betaald, de factuur is te zien in jouw account.

Helpling heeft een verzekering voor materiële schade. Gaat er iets kapot door toedoen van de schoonmaker, dan kun je aanspraak maken op deze schadeverzekering die schades dekt tot €5.000.000. Er is wel een eigen risico van €350 opgenomen in de voorwaarden. Als huishouden en dus werkgever van jouw hulp, hoor je te zorgen voor een veilige werkomgeving. Mocht er letsel ontstaan door een onveilige werkomgeving, dan ben jij als werkgever verantwoordelijk voor de geleden schade.

Wij vragen de huishoudelijke hulpen die werken via ons platform altijd om zelf contact met jou op te nemen in het geval van afwezigheid of ziekte. Zo kunnen jullie samen kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een nieuwe afspraak. Als je wil dat er op korte termijn een vervangende hulp komt kun je contact opnemen met onze klantenservice om een korte termijn verzoek uit te zetten. Heb je een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak ingepland met je huishoudelijke hulp? Houd er dan rekening mee dat jij als werkgever een verplichting tot doorbetaling hebt bij ziekte van maximaal 6 weken, tegen minimaal 70% procent van het loon of het minimumloon.

 

Meer vregen?

Bezoek dan de Helpling Helpportal.