Meteen naar de inhoud

Vind de schoonmaakster die bij jou past

Error

Vind binnen enkele minuten de huishoudelijke hulp die bij jou past.

1. Vul je postcode in

Vind huishoudelijke hulpen bij jou in de buurt door je postcode in te vullen.

2. Kies je datum en tijd

Kies de gewenste frequentie, duur, datum en tijd van je schoonmaak.

3. Selecteer hulpen die bij jou passen

Je kan de profielen van de hulpen vergelijken en kiezen wat bij jou past

Error

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Beheer alles vanuit je Helpling App.

Het beheren van je schoonmaakafspraken, extra schoonmaaktaken en communicatie met je schoonmaker was nog nooit zo eenvoudig en handig met onze Helpling-app. Zoek en vind een schoonmaker in de buurt voor slechts € 34,90 eenmalige bemiddelingskosten. Open de app, selecteer je gewenste datum en tijdslot, vergelijk ervaring en beoordelingen, en vind jouw ideale schoonmaker.

Jouw voordelen

Helpling’s marktplaats is transparant

Alle schoonmakers op ons platform hebben een persoonlijk profiel waarin zij zichzelf presenteren. In dit openbare profiel kun je beoordelingen van andere huishoudens bekijken en het uurtarief van de schoonmaker zien. Daarnaast kunnen schoonmakers in hun profiel een foto, persoonlijke tekst, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en referenties van eerdere klanten of werkgevers toevoegen. De schoonmakers werkzaam via het platform bepalen hun eigen uurtarief, maar houden rekening met een minimum van € 14.00.

Beheer je afspraken eenvoudig

Log in op de website of download de app voor een overzicht van je afspraken. Wanneer je een afspraak wilt toevoegen, verzetten of annuleren kun je dit eenvoudig zelf regelen. Via jouw account kun je ook contact opnemen met je schoonmaker. Er is onder andere een berichtenfunctie waarin je gemakkelijk berichten kan sturen die alleen zichtbaar zijn voor jou en de schoonmaker die jouw boekingsverzoeken heeft geaccepteerd.

Behulpzame klantenservice

Kom je ergens niet uit? Dan kun je terecht bij onze klantenservice. Ons team biedt graag ondersteuning bij vragen of problemen, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een vraag of verzoek hebt. Je kunt onze klantenservice bereiken via contact@helpling.nl of via 085 8888 338. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Aangepaste openingstijden vind je hier.

Schoonmaakster inhuren?

In een druk leven waarin werk, opleiding, gezinsleven, sociale contacten en vrijetijdsbesteding veel van je vragen, blijft er vaak weinig tijd over om de was te doen, meubels af te stoffen, te stofzuigen, ramen lappen en te dweilen. Wanneer je thuis kunt komen in een schoon huis dankzij de hulp van een goede en ervaren schoonmaakster of schoonmaker die bij jou in de regio woont, is dat natuurlijk een verademing. Maar hoe vind je iemand bij jou in de buurt? De eenvoudigste en snelste manier om een schoonmaakster vinden is via Helpling, hét online platform dat huishoudens koppelt aan schoonmaaksters. Zoek jij een schoonmaakster? Vergelijk via Helpling de prijzen en profielen van schoonmakers uit de buurt en kies de hulp die het beste aansluit bij jouw budget en wensen.

Helpling matcht huishoudens en schoonmakers

Ben je op zoek naar schoonmaker of schoonmaakster die jou helpt bij huishoudelijke taken? Dan ben je bij Helpling aan het juiste adres. Wij zijn een online platform dat vraag en aanbod op een gemakkelijke manier samenbrengt. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar wij bemiddelen tussen particulieren en schoonmaaksters. Alle hulpen op ons platform hebben een eigen profiel, waar je beoordelingen, uitgebreide klantenrecensies en eventueel een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt vinden. Een schoonmaakster die je via Helpling vindt, werkt onder de Regeling Dienstverlening aan Huis waarin staat dat particulieren voor andere particulieren huishoudelijk werk mogen doen zonder dat zij zich als ZZP’er hoeven te registreren.

Online marktplaats voor schoonmaakdiensten

Op de website of via de app van Helpling vergelijk je de prijzen en profielen van de schoonmakers. Bedenk wat jij belangrijk vindt aan een schoonmaker en selecteer de hulpen die het beste bij jou wensen passen. Geen enkel huishouden is hetzelfde dus jij bepaalt zelf wat de schoonmaker voor jou en je huis doet. Als de hulp voor de eerste keer langskomt, is het verstandig om thuis te zijn om kennis te maken. Je kunt samen een rondje door het huis lopen om te laten zien wat voor jou prioriteit heeft en waar de schoonmaakspullen te vinden zijn. Als je een goed gevoel hebt bij de hulp en deze vaker is langsgeweest, kun je er voor kiezen om de sleutel te geven. Op deze manier kan de hulp ook gewoon aan de slag als jij bijvoorbeeld aan het werk bent en kom je thuis in een fris en schoon huis.

Vind de schoonmaakster die bij jou past

Ga je voor een herhaalboeking of eenmalige afspraak? Als je voor een wekelijkse of tweewekelijkse boeking kiest, komt iedere keer dezelfde schoonmaker langs. Dat is wel zo fijn, dan weet hij of zij precies wat jij belangrijk vindt. Als je Helpling een keer wilt uitproberen of eenmalig gebruik wilt maken van het platform voor bijvoorbeeld een grote schoonmaak is een eenmalige boeking een uitkomst. Als de schoonmaak bevalt kun je altijd nog kiezen voor een vaste schoonmaker. Helpling is helemaal vrijblijvend dus je kunt altijd afspraken wijzigen, verzetten of annuleren. Wil je wisselen van schoonmaker? Dat kan! Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag bij het vinden van een passende hulp.

FAQs

Helpling is dé online plek waar huishoudens en schoonmakers elkaar vinden. Via onze website en app heb je binnen enkele minuten een schoonmaker gevonden bij jou in de buurt, die voldoet aan jouw eisen en wensen. Wil je als zelfstandig schoonmaker op een efficiënte manier je klantenkring uitbreiden? Dan biedt Helpling de oplossing. Bepaal zelf je prijs, je werkdagen en -tijden, en bouw referenties op met ons ingebouwd beoordelingssysteem.

Helpling is momenteel actief in Nederland, Duitsland, Zwitzerland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koningrijk, Ierland, Singapore en de Emiraten.

De huishoudelijke hulpen die je kan vinden via Helpling werken als als particulier op een zelfstandige basis via het platform. Een groot deel van de schoonmakers heeft ervaring en hoge hygiënestandaard opgedaan in de thuiszorg of schoonmaaksector, maar ook zeker in hun eigen huis en persoonlijke omgeving. De schoonmakers hebben uiteenlopende achtergronden, maar allemaal een hart voor hygiëne. Wanneer schoonmakers zich aanmelden bij Helpling controleren we hun ID-bewijs. Ook bezit een groot deel van de schoonmakers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je ziet dit terug in het profiel van de schoonmaker, net als hun beoordeling en referenties van de klanten waar ze hebben gewerkt. Gemiddeld scoren schoonmakers die zich hebben aangesloten bij Helping 4.8/5 sterren!

Wanneer je als klant een huishoudelijke hulp zoekt via Helpling Select, kies je een hulp die, volgens de Nederlandse wetgeving, huishoudelijke werkzaamheden verricht op basis van een arbeidsovereenkomst onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit betekent dat een opdrachtgever – een particulier huishouden – iemand anders voor maximaal 4 dagen per week in dienst kan nemen voor werk in en om het huis. Als huishouden wordt je, nadat je het boekingsverzoek hebt geaccepteerd, dus werkgever van de huishoudelijke hulp. Officieel betekent dit dat je alleen de relatie kunt beëindigen in overleg of met een legitieme reden. Ook geldt een opzegtermijn bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Je kunt ervoor kiezen om afspraken vast te leggen. De rijksoverheid heeft een modelcontract beschikbaar gesteld waar je gebruik van kunt maken. Wij hebben het modelcontract toegevoegd aan onze Algemene Voorwaarden, zodat je deze kunt gebruiken.

Wanneer je op en na 14 juni een nieuwe boeking maakt voor een schoonmaak dan betaal je €34,90 bemiddelingskosten. Schoonmakers die werken via het platform bepalen zelf hun uurtarief. Doorgaans schommelt het uurtarief tussen de €14-€20 per uur, afhankelijk van ervaring en ratings. Je betaalt de schoonmaker vanaf die datum direct uit, dit gaat niet meer de automatische incasso via Helpling. We adviseren om betalingen te doen via een betaalverzoek of bank overboeking.

Helpling heeft een verzekering voor materiële schade. Gaat er iets kapot door toedoen van de schoonmaker, dan kun je aanspraak maken op deze schadeverzekering die schades dekt tot €5.000.000. Er is wel een eigen risico van €25 opgenomen in de voorwaarden. Als huishouden en dus werkgever van jouw hulp, hoor je te zorgen voor een veilige werkomgeving. Mocht er letsel ontstaan door een onveilige werkomgeving, dan ben jij als werkgever verantwoordelijk voor de geleden schade.

Vul op de website je postcode in om het boekingsproces te starten. Vul daarna de details in van je verzoek zoals de datum, tijd, duur van de schoonmaak. Dan komen de profielen van de schoonmakers te voorschijn bij jouw in de buurt en die beschikbaar zijn. Hier kan je de schoonmaker(s) van jouw voorkeur selecteren. Het is aan te raden om meerdere hulpen te selecteren om de kans op een match te vergroten.

Wanneer het niet lukt om je verzoek te matchen aan de hulpen van jouw keuze, dan neemt iemand van het Support team contact me je op. Wij kunnen dan proberen alsnog een match voor je te vinden. Alsnog geen succes? Dan betalen we het bedrag aan je terug.

Als jullie gematched zijn dan kunnen jullie via de chat in de Helpling app communiceren. Jullie kunnen gezamenlijk bespreken of jullie dit bijvoorbeeld liever via WhatsApp of email doen.

Het huishouden zorgt voor de schoonmaakmiddelen en -materialen. Het kan zijn dat diegene die bij je komt schoonmaken een voorkeur heeft voor een bepaald merk of schoonmaakitem. We zien vaak dat dit een mooi onderwerp is om te bespreken tussen het huishouden en de schoonmaker.

Elk huishouden is anders. Voorafgaand aan de eerste schoonmaak is het goed om met elkaar af te stemmen wat er moet gebeuren en wat je wensen zijn. We adviseren om tijdens het eerste bezoek een rondje door het huis te lopen en per ruimte bijzonderheden en specifieke wensen aan te geven. Leg ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en -materialen te vinden zijn.

Het is verstandig om de eerste schoonmaakbeurt van je boekingsreeks thuis te zijn om kennis te maken en jouw schoonmaker wegwijs te maken in huis. Sommige huishoudens kiezen ervoor om hun schoonmaker een reservesleutel te geven, maar deze beslissing is gebaseerd op individuele voorkeuren. Houd er rekening mee dat Helpling geen deel uitmaakt van het sleutel afhandelingsproces.

Wij vragen de huishoudelijke hulpen die werken via ons platform altijd om zelf contact met jou op te nemen in het geval van afwezigheid of ziekte. Zo kunnen jullie samen kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een nieuwe afspraak. Als je wil dat er op korte termijn een vervangende hulp komt kun je contact opnemen met onze klantenservice om een korte termijn verzoek uit te zetten. Heb je een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak ingepland met je huishoudelijke hulp? Houd er dan rekening mee dat jij als werkgever een verplichting tot doorbetaling hebt bij ziekte van maximaal 6 weken, tegen minimaal 70% procent van het loon of het minimumloon.

Aanvullende vragen?

Bekijk ons hulpportaal .