×
Hoe het werkt Prijzen Help

Hoe het werkt

1. Vul je postcode in
1. Enter your postcode

Vind schoonmaakhulpen bij jou in de buurt door je postcode in te vullen

Enter your postcode to find cleaners available in your area

2. Plan je afspraak
2. Choose your preferred date

Kies de gewenste frequentie, duur, datum en tijd van je schoonmaak.

Select the preferred date, time and frequency of your clean

3. Vergelijk schoonmaakhulpen
3. Send your booking request

Vergelijk profielen en prijzen van de beschikbare hulpen en bevestig je aanvraag.

Compare cleaner profiles, prices and select who will receive your request

Bij meer dan

80.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Vind jouw perfecte schoonmaker via Helpling

Eenvoudig en betrouwbaar

Ben je op zoek naar een ervaren en flexibele schoonmaker? Dan ben je bij Helpling aan het juiste adres! Via deze online marktplaats boek je heel eenvoudig en binnen een minuut een schoonmaakhulp bij jou uit de buurt.

De schoonmakers werken particulier via Helpling, maar wij testen ze bij aanmelding wel op schoonmaakkennis en ervaring. Hoe weet je of je een goede schoonmaakhulp boekt? Iedere hulp heeft een persoonlijk profiel waar klantenreviews hebben achtergelaten. Op deze manier zie je precies hoe hij of zij beoordeeld wordt. Op het profiel kun je ook zien of de huishoudelijke hulp in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wie, wat, waar en wanneer?

Het boekingsproces is heel eenvoudig. Vul je postcode in om beschikbare hulpen bij jou uit de buurt te zoeken. Kies voor een wekelijkse, tweewekelijkse of eenmalige boeking. Bepaal de gewenste dag, duur en het tijdstip van de schoonmaak. Op basis van jouw wensen zie je welke schoonmakers er beschikbaar zijn. Nadat je de hulpen hebt geselecteerd die bij je passen gaan wij aan de slag om een match te maken! Nadat de boeking is bevestigd, kun je contact opnemen met je hulp. Daarnaast staat de klantenservice ook altijd voor je klaar.

Prijzen

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze prijzen. De schoonmaakhulpen bepalen zelf hun uurtarief. De prijs die zij instellen hangt vaak samen met de gemiddelde prijs in hun regio, de opgedane schoonmaakervaring en het feit of zij bereid zijn om speciale klusjes in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen of het doen van de was. Daarnaast vragen hulpen vaak een hoger tarief voor een eenmalige boeking dan voor een boeking op regelmatige basis.

Wanneer je bij het maken van de boeking de verschillende hulpen selecteert, wordt er een totaal prijs gegeven met een bepaalde range: een laagste en een hoogste prijs. De specifieke prijs zie je wanneer een hulp je boekingsverzoek accepteert, maar deze zal altijd binnen deze prijscategorie vallen. Een herhaalboeking in Amsterdam boek je al vanaf €14,30 per uur.

Na de schoonmaak ontvang je digitaal een factuur. Mocht de hulp minder tijd nodig gehad hebben dan gepland wordt dit natuurlijk verwerkt. Als er meer tijd nodig is dan gaat dit altijd in overleg.

De voordelen van Helpling op een rijtje:

 • Ervaren en flexibele hulpen
 • Eenvoudig en snel boeken en verplaatsen
 • Zelf de schoonmaker kiezen die bij jou past
 • 7 dagen per week klantenservice
 • Transparant beoordelingssysteem
 • Elke keer dezelfde hulp bij een regelmatige boeking
 • Gemakkelijk en veilig online betalen
 • Zelf bepalen wat je betaalt
 • Geen verborgen kosten
 • Een passende vervanger bij ziekte/vakantie
 • Verzekerd bij grote materiële schade

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats waarop schoonmaakhulpen en huishoudens elkaar kunnen vinden. We zijn actief in 9 verschillende landen. Dat maakt ons de grootste online marktplaats voor huishoudelijke diensten van Europa. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een platform dat particuliere schoonmakers koppelt aan huishoudens. Via ons platform boek je in slechts een aantal klikken een schoonmaakhulp bij jou in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klantenbeoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen. Het prikbord met briefjes in de supermarkt is niet meer nodig, vanaf nu vind je op basis van de duizenden beoordelingen eenvoudig de beste particuliere huishoudelijke hulp.

Hoe gaat de eerste schoonmaak?

Geen huis is hetzelfde en alle klanten zijn verschillend. Als jouw schoonmaker voor het eerst langskomt is het goed om even met elkaar af te stemmen. Alle hulpen hebben ervaring, maar zo kunnen zij beter naar jouw wens te werk gaan. Loop bij het eerste bezoek samen een rondje door het huis en geef aan wat je belangrijk vindt. Leg hierbij ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en apparaten te vinden zijn. Heb je speciale voorkeuren of zijn er plekjes die extra aandacht nodig hebben? Bespreek deze voor de schoonmaak even met de hulp.

Wie zijn de schoonmaakhulpen op het platform?

De schoonmaakhulpen die werken via ons platform hebben uiteenlopende achtergronden. Een groot gedeelte heeft gewerkt in de thuiszorg of schoonmaaksector, anderen hebben hun ervaring opgedaan bij het runnen van hun gezin. Alle schoonmaakhulpen hebben een uitgebreid screeningsproces doorlopen. Daarnaast moet iedere schoonmaakhulp een kopie van een legitimatiebewijs opsturen. Een groot deel van de schoonmaakhulpen is in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is aangegeven in het openbare profiel van iedere schoonmaakhulp. De beoordeling van klanten is ook belangrijk, alle hulpen hebben een eigen profiel waarop je reviews kunt lezen. Hulpen die werken via Helpling hebben een gemiddelde beoordeling 4,8/5 sterren.

Kan ik van schoonmaakhulp wisselen?

Dat kan! Als je een wekelijkse of tweewekelijkse boeking maakt dan zorgen wij er in principe voor dat je altijd dezelfde, vaste schoonmaakhulp krijgt. Mocht je willen wisselen van schoonmaakhulp dan kun je dit aanvragen via jouw Helpling-account. Wij nemen in dat geval contact met je op om je wensen te bespreken en zullen je voorstellen aan een nieuwe schoonmaakhulp.

Wat kost een schoonmaak via Helpling?

De schoonmaakhulpen op het platform bepalen zelf hun eigen uurtarief voor regelmatige boekingen en eenmalige boekingen. Deze prijs hangt vaak samen met de gemiddelde prijs in hun regio, de opgedane ervaring en het feit of zij bereid zijn om speciale klusjes in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen of het doen van de was.

Boek nu jouw vertrouwde schoonmaakhulp