Contactloze schoonmaak: Actuele richtlijnen COVID-19
×
Hoe het werkt Prijzen Help

Schoonmaakexpert Maria

Maak kennis met Maria Rosendal Kersten, de schoonmaakexpert van Helpling. Maria geeft op radio- en televisie regelmatig tips over hoe jij het beste de schoonmaak van je huis kunt aanpakken. Laat jij de schoonmaak liever aan een ander over? Ook dan staat Maria voor je klaar. Via Helpling komt Maria wekelijks bij veel huishoudens thuis. Van een klein appartement tot een landelijke villa: Maria weet raad.

Achtergrond & Schoonmaakervaring

Maria komt oorspronkelijk uit Harderwijk en woont sinds anderhalf jaar in Amsterdam Zuidoost. Net als bij vele andere hulpen op het platform ligt Maria’s achtergrond in de thuiszorg. Ook werkte ze in een huis waar verstandelijk en lichamelijk gehandicapten intern wonen. Op dit moment werkt Maria bij een kinderdagverblijf en maakt ze een aantal dagen per week schoon bij mensen thuis via Helpling.

Haar werk via Helpling

Maria is een schoonmaakexpert met bewezen praktijkervaring. Het gemiddelde van haar beoordelingen ligt op 5.0; de hoogst haalbare beoordeling voor een hulp op het Helpling platform. Naast Maria’s mediawerk heeft ze wekelijks klanten via Helpling. Het kan dus zomaar dat Maria ineens bij je op de stoep staat! Natuurlijk is Maria niet de enige topper op ons platform. De meeste huishoudelijke hulpen doen niet voor haar onder. De gemiddelde rating op het Helpling platform is een 4.8: daar zijn we erg trots op.

Gouden schoonmaaktip

“Franse kaas of rottend fruit achterin de koelkast kunnen je eetlust verpesten bij het openen van de koelkast, omdat ze ontzettend stinken. Verwijder de boosdoeners en maak de plek waar de etensresten lagen schoon met schoonmaakazijn. Maar nu ben je er nog niet! Zet een kommetje met baking soda achterin de koelkast. Dit absorbeert de nare geuren direct. Na vier dagen vervang je het bakje met soda en je koelkast zal nooit meer stinken! Baking soda wordt in sommige supermarkten verkocht als zuiveringszout.”

- Maria, Schoonmaakexpert

Hoe Maria schoonmaakexpert werd

Maria doet er alles aan om goede beoordelingen binnen te slepen. ‘Het reviewsysteem is voor mij een extra motivatie om goed werk te leveren. Bij Helpling werk je voor jezelf, daarom ben je ook zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van goede beoordelingen.’ Haar goede werk viel op en Maria kreeg de titel ‘hulp van de maand’. De communicatieafdeling van Helpling was gecharmeerd van Maria. Haar vrolijke verschijning en schoonmaakkennis zorgen ervoor dat je haar niet snel vergeet. Toen er een interviewaanvraag kwam over de voorjaarsschoonmaak, was Maria de eerste die we belden.

Het eerste interview

Als journalisten bellen voor een interview willen ze bijna altijd dezelfde dag nog filmen. ‘Dat was in het begin wel even wennen’, vertelt Maria lachend. ‘Ook jezelf terugzien op televisie is in het begin heel gek’. Het eerste interview dat Maria deed was voor de regionale omroep van Noord Holland waarin ze tips gaf voor de voorjaarsschoonmaak. Daarna volgde live interviews bij Gerard Ekdom op NPO Radio 2, Radio 538 en Radio NH. Tegenwoordig draait Maria nergens meer haar hand voor om. Met de communicatiemanager van Helpling werkt ze elke twee weken aan nieuwe onderwerpen en haar presentatie skills.

Hoe werkt Helpling?

1. Vul je postcode in
1. Enter your postcode

Vul je postcode in om hulpen in jouw buurt te zoeken.

Enter your postcode to check if we currently have cleaners in your area.

2. Geef je voorkeur aan
2. Choose your cleaning plan

Bepaal de inhoud en duur van je schoonmaak, geef je voorkeuren aan.

Select a convenient cleaning plan based on your needs and we will match you with a local, vetted cleaner.

3. Betaal veilig online
3. Pay securely online

Je betaalt pas nadat de schoonmaak heeft plaatsgevonden.

Pay securely online and manage the booking via desktop or via the mobile app.

4. Een schoon huis
4. Enjoy a spotless home

Jouw hulp komt langs, geniet van een schoon huis en je extra vrije tijd!

Enjoy a sparkling home and provide your feedback for constant quality improvement.

Vind nu jouw schoonmaakhulp