Coronavirus (COVID-19): Actueel beleid Helpling
×
Hoe het werkt Prijzen Help

Hoe het werkt

1. Vul je postcode in
1. Enter your postcode

Vind huishoudelijke hulpen bij jou in de buurt door je postcode in te vullen

Enter your postcode to find cleaners available in your area

2. Kies je datum en tijd
2. Choose your preferred date

Kies de gewenste frequentie, duur, datum en tijd van je schoonmaak.

Select the preferred date, time and frequency of your clean

3. Selecteer hulpen die bij jou passen
3. Select the cleaners that suit your preferences

Je kan de profielen van de hulpen vergelijken en kiezen wat bij jou past

Compare cleaner profiles, prices and select who will receive your request

4. Verstuur je verzoeken
4. Send your booking request

De eerste hulp die accepteert komt bij jou schoonmaken

The first cleaner that accept the request will clean your home

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Jouw voordelen

Helpling’s marktplaats is transparant

Alle huishoudelijke hulpen op ons platform hebben een persoonlijke profiel waarmee zij zichzelf presenteren. In dit openbare profiel kun je beoordelingen van andere klanten bekijken en het uurtarief van de hulp zien. Daarnaast kunnen hulpen een foto, persoonlijke tekst, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en referenties van eerdere klanten of werkgevers toevoegen. Hulpen bepalen hun eigen uurtarief, maar houden rekening met een minimum van €14,60.

Beheer je afspraken eenvoudig

Log in op de website of download de app voor een overzicht van je afspraken. Wanneer je een afspraak wilt toevoegen, verzetten of annuleren kun je dit eenvoudig zelf regelen. Via jouw account kun je ook contact opnemen met je huishoudelijke hulp. Er is onder andere een berichtenfunctie waarin je gemakkelijk berichten kan sturen die alleen zichtbaar zijn voor jou en de huishoudelijke hulp die jouw boekingsverzoeken heeft geaccepteerd.

Behulpzame klantenservice

Kom je ergens niet uit? Dan kun je terecht bij onze klantenservice. Wanneer je vaste hulp niet kan komen, gaan wij voor je op zoek naar een vervangende hulp. Zo hoef je geen schoonmaak te missen. De klantenservice biedt graag ondersteuning dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een vraag of verzoek hebt. De klantenservice is telefonisch te bereiken op 085-8888338 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Huishoudelijke hulp in Rotterdam, regel je zo!

Boek de Rotterdamse hulp die bij je past

Al met al nemen huishoudelijke taken veel tijd in beslag. Wil je namelijk in een schoon huis wonen, dan betekent dit dat je hier elke week een aantal uren aan moet besteden. Dan hebben we het nog niet eens over de talloze andere huishoudelijke klussen waar je niet onderuit komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen, afwassen en bedden opmaken. In Rotterdam kiezen steeds meer mensen ervoor om de schoonmaak aan iemand anders over te laten en de tijd die alle huishoudelijke taken innamen op een andere manier te besteden. Zeker handig als je een drukke baan hebt of een gezin met meerdere kinderen. Met een huishoudelijke hulp in Rotterdam kun je een groot deel van de huishoudelijke taken uitbesteden en houd je tijd over voor leuke dingen. Ook als sommige huishoudelijke klusjes te zwaar zijn door bijvoorbeeld een fysieke beperking kan een hulp uitkomst bieden. Bij Helpling boek je eenvoudig een huishoudelijke hulp in Rotterdam. Via deze online marktplaats boek je eenvoudig een schoonmaakhulp die wekelijks of om de week, op een vast tijdstip, bij jou thuis komt schoonmaken.

Ervaren hulp in de huishouding

Helpling maakt het boeken van een schoonmaakhulp in Rotterdam toegankelijk en laagdrempelig. Waar het vroeger nogal een opgave was om een goede Rotterdamse schoonmaakhulp te vinden, is het nu via Helpling online zo geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken over de skills en ervaring van je hulp. Op het persoonlijke profiel van de schoonmaakhulp is te zien hoe hij of zij beoordeeld wordt door andere klanten en kun je ook checken of de hulp in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Op deze manier blijft de kwaliteit van de schoonmakers op het platform hoog en transparant. Is er een goede klik tussen jou en je hulp? Dan heb je automatisch (twee)wekelijks gewoon dezelfde hulp. Wil je liever met een andere hulp in zee, dan kan dit ook altijd. Je kunt altijd afspraken wijzigen of annuleren, want Helpling is helemaal vrijblijvend.

Hulp in huis op jouw manier

Geen enkel huishouden is hetzelfde. Daarom verschilt het vaak per huishouden welke huishoudelijke taken prioriteit hebben. Veel Rotterdammers kiezen voor een wekelijkse boeking. Ideaal voor een gezin, een huis met huisgenoten of zelfs singles die ook klusjes als strijken en wassen willen uitbesteden. Als wekelijks niet nodig is, dan kan je hulp om de week langskomen. Handig wanneer je zelf meer tijd hebt om het bij te houden. Het aantal uur per klus is ook altijd eenvoudig aan te passen, zo kun je wat meer tijd inplannen voor bijvoorbeeld de oven schoonmaken, ramen lappen of strijken. Voor een eenmalige klus zijn er ook schoonmakers in Rotterdam beschikbaar. De huishoudelijke hulpen die actief zijn op het platform van Helpling zijn zijn volledig flexibel. Je krijgt direct na de boeking contactgegevens om vooraf goed af te stemmen welke klussen je gedaan wilt hebben.

Vergelijk prijzen en profielen

Regel in een paar stappen een huishoudelijke hulp in Rotterdam:

 • Geef je postcode op en zie welke huishoudelijke hulpen er in Rotterdam beschikbaar zijn
 • Vul de gewenste datum, tijd en duur van de schoonmaak in
 • Bekijk profielen, lees beoordelingen en vergelijk verschillende hulpen
 • Selecteer je favoriete huishoudelijke hulp(en)
 • Betaal veilig online na afloop van de schoonmaak

Als je boeking is gelukt, kun je je afspraken managen via de website of de mobiele app. Ook het verzetten of annuleren van afspraken doe je eenvoudig online. Mocht het nodig zijn om contact op te nemen met je hulp in Rotterdam, dan gebruik je simpelweg de chatfunctie. Heb je nog vragen over Helpling in het algemeen, de huishoudelijke hulpen uit Rotterdam of over het boekingsproces? De medewerkers van onze klantenservice helpen je graag. Je kunt met ze bellen 085-8888338 (ma t/m za) of mailen [email protected]

In deze wijken vind je huishoudelijke hulp in Rotterdam

 • Rotterdam Centrum
 • Rotterdam Noord
 • Hoogvliet
 • Charlois
 • Ijsselmonde
 • Feijenoord
 • Kralingen Crooswijk
 • Hillegersberg Schiebroek
 • Prins Alexander
 • Overschie

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats waarop huishoudelijke hulpen en huishoudens elkaar kunnen vinden. We zijn actief in 10 verschillende landen. Dat maakt ons de grootste online marktplaats voor huishoudelijke hulp diensten van Europa. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een platform dat particuliere schoonmakers koppelt aan huishoudens. Via ons platform boek je in slechts een aantal klikken een huishoudelijke hulp bij jou in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klantenbeoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen. Het prikbord met briefjes in de supermarkt is niet meer nodig, vanaf nu vind je op basis van de duizenden beoordelingen eenvoudig de beste particuliere huishoudelijke hulp.

Hoe gaat de eerste schoonmaak?

Geen huis is hetzelfde en alle klanten zijn verschillend. Als jouw schoonmaker voor het eerst langskomt is het goed om even met elkaar af te stemmen. Alle hulpen hebben ervaring, maar zo kunnen zij beter naar jouw wens te werk gaan. Loop bij het eerste bezoek samen een rondje door het huis en geef aan wat je belangrijk vindt. Leg hierbij ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en apparaten te vinden zijn. Heb je speciale voorkeuren of zijn er plekjes die extra aandacht nodig hebben? Bespreek deze voor de schoonmaak even met de hulp.

Wie zijn de huishoudelijke hulpen op het platform?

De huishoudelijke hulpen die werken via ons platform hebben uiteenlopende achtergronden. Een groot gedeelte heeft gewerkt in de thuiszorg of schoonmaaksector, anderen hebben hun ervaring opgedaan bij het runnen van hun gezin. Alle huishoudelijke hulpen hebben een uitgebreid screeningsproces doorlopen. Daarnaast moet iedere huishoudelijke hulp een kopie van een legitimatiebewijs opsturen. Een groot deel van de huishoudelijke hulpen is in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is aangegeven in het openbare profiel van iedere huishoudelijke hulp. De beoordeling van klanten is ook belangrijk, alle hulpen hebben een eigen profiel waarop je reviews kunt lezen. Hulpen die werken via Helpling hebben een gemiddelde beoordeling 4,8/5 sterren.

Kan ik van huishoudelijke hulp wisselen?

Dat kan! Als je een wekelijkse of tweewekelijkse boeking maakt dan zorgen wij er in principe voor dat je altijd dezelfde, vaste huishoudelijke hulp krijgt. Mocht je willen wisselen van huishoudelijke dan kun je dit aanvragen via jouw Helpling-account. Wij nemen in dat geval contact met je op om je wensen te bespreken en zullen je voorstellen aan een nieuwe huishoudelijke hulp.

Wat kost een schoonmaak via Helpling?

De huishoudelijke hulpen op het platform bepalen zelf hun eigen uurtarief voor regelmatige boekingen en eenmalige boekingen. Deze prijs hangt vaak samen met de gemiddelde prijs in hun regio, de opgedane ervaring en het feit of zij bereid zijn om speciale klusjes in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen of het doen van de was.

Wie zijn de hulpen en voor wie is Helpling?

De hulpen op ons platform zijn particulieren die huishoudelijk werk doen bij particulieren thuis. Wij maken gebruik van een derde partij genaamd 'Onfido' om de identiteit van de hulpen te controleren en om te checken of ze een werkvergunning voor Nederland hebben. Hulpen die werken via het Helpling platform doen dat als particulier en zijn direct bij het huishouden dienst. Dit is mogelijk door de Regeling Dienstverlening aan Huis. Met de Regeling Dienstverlening aan Huis kan een opdrachtgever iemand voor maximaal 3 dagen per week in dienst nemen voor werk in en om het huis. Alleen particulieren mogen gebruik maken van de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit geldt zowel voor jou als voor je hulp. Bedrijven kunnen dus geen hulp vinden via het Helpling platform.

Boekingen kunnen uitsluitend online worden gemaakt. Heb je problemen met het plaatsen van een boeking? Laat het ons dan weten via 0858888338 of [email protected], wij helpen je graag.

Boek nu jouw vertrouwde huishoudelijke hulp