Meteen naar de inhoud

Hoi Homecrew gebruiker, welkom bij Helpling!

Ontvang €10 korting op de eerste schoonmaak van een herhaalboeking

Vind binnen enkele minuten de huishoudelijke hulp die bij jou past.

1. Vul je postcode in

Vind huishoudelijke hulpen bij jou in de buurt door je postcode in te vullen.

2. Kies je datum en tijd

Kies de gewenste frequentie, duur, datum en tijd van je schoonmaak.

3. Selecteer hulpen die bij jou passen

Je kan de profielen van de hulpen vergelijken en kiezen wat bij jou past

Error

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Huren, verhuren, kopen of verkopen!

Wat je ook gaat doen, je verhuist naar een andere woning. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in het leven en dat hoort leuk te zijn! Helaas kan verhuizen vrij stressvol zijn en komt er altijd meer bij kijken dan je denkt! Via Helpling nemen we alvast één last van je af, namelijk: het schoon opleveren van de woning of juist intrekken. Geef het schoonmaken eenvoudig uit handen via het platform, zo kun jij je focussen op het inpakken of uitpakken van de spullen.

Eenvoudig online via Helpling

Via Helpling boek je eenvoudig en binnen een minuut een schoonmaakhulp bij jou uit de buurt.Schoonmakers die werken via het Helpling platform doen dat als particulier. Ze zijn dan ook niet in dienst bij Helpling en werken rechtstreeks voor hun opdrachtgever(s), de huishoudens. Werken op deze manier wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Dienstverlening aan Huis, een regeling die het mogelijk maakt om een particulier in te huren voor huishoudelijk werk en andere klusjes in en om het huis. De regeling is een uitzonderingsregeling op de verplichte lasten die een werkgever normaal gesproken draagt.

Wie, wat, waar en wanneer?

Het boekingsproces is heel eenvoudig. Vul je postcode in om beschikbare schoonmakers bij jou uit de buurt te zoeken. Kies voor een wekelijkse, tweewekelijkse of eenmalige boeking. Bepaal de gewenste dag, duur en het tijdstip van de schoonmaak. Op basis van jouw wensen zie je welke schoonmakers er beschikbaar zijn. Je selecteert jouw favoriete hulp(en) en stuur jouw boekingsverzoek uit. Nadat de boeking door de hulp is bevestigd, kun je contact opnemen met je hulp. Daarnaast staat de klantenservice ook altijd voor je klaar.

Prijzen

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze prijzen. De schoonmakers bepalen zelf hun uurtarief. De prijs die zij instellen hangt vaak samen met de gemiddelde prijs in hun regio, de opgedane schoonmaakervaring en het feit of zij bereid zijn om speciale klusjes in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan strijken, ramen lappen of het doen van de was. Daarnaast vragen hulpen vaak een hoger tarief voor een eenmalige boeking dan voor een boeking op regelmatige basis.

Wanneer je bij het maken van de boeking de verschillende hulpen selecteert, wordt er een totaal prijs gegeven met een bepaalde range: een laagste en een hoogste prijs. De specifieke prijs zie je wanneer een hulp je boekingsverzoek accepteert, maar deze zal altijd binnen deze prijscategorie vallen. Een herhaalboeking boek je al vanaf €14,75 per uur.

Na de schoonmaak ontvang je digitaal een factuur. Mocht de hulp minder tijd nodig gehad hebben dan gepland wordt dit natuurlijk verwerkt. Als er meer tijd nodig is dan gaat dit altijd in overleg.

De voordelen van Helpling op een rijtje:

 • Ervaren en flexibele hulpen
 • Eenvoudig en snel boeken en verplaatsen
 • Zelf de schoonmaker kiezen die bij jou past
 • Vergelijk prijzen en profielen
 • Behulpzame klantenservice
 • Transparant beoordelingssysteem
 • Elke keer dezelfde hulp bij een regelmatige boeking
 • Gemakkelijk en veilig online betalen
 • Zelf bepalen wat je betaalt
 • Geen verborgen kosten
 • Verzekerd bij grote materiële schade

FAQs

Helpling is dé online plek waar huishoudens en schoonmakers elkaar vinden. Via onze website en app heb je binnen enkele minuten een schoonmaker gevonden bij jou in de buurt, die voldoet aan jouw eisen en wensen. Wil je als zelfstandig schoonmaker op een efficiënte manier je klantenkring uitbreiden? Dan biedt Helpling de oplossing. Bepaal zelf je prijs, je werkdagen en -tijden, en bouw referenties op met ons ingebouwd beoordelingssysteem.

Helpling is momenteel actief in Nederland, Duitsland, Zwitzerland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koningrijk, Ierland, Singapore en de Emiraten.

De huishoudelijke hulpen die je kan vinden via Helpling werken als als particulier op een zelfstandige basis via het platform. Een groot deel van de schoonmakers heeft ervaring en hoge hygiënestandaard opgedaan in de thuiszorg of schoonmaaksector, maar ook zeker in hun eigen huis en persoonlijke omgeving. De schoonmakers hebben uiteenlopende achtergronden, maar allemaal een hart voor hygiëne. Wanneer schoonmakers zich aanmelden bij Helpling controleren we hun ID-bewijs. Ook bezit een groot deel van de schoonmakers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je ziet dit terug in het profiel van de schoonmaker, net als hun beoordeling en referenties van de klanten waar ze hebben gewerkt. Gemiddeld scoren schoonmakers die zich hebben aangesloten bij Helping 4.8/5 sterren!

Wanneer je als klant een huishoudelijke hulp zoekt via Helpling Select, kies je een hulp die, volgens de Nederlandse wetgeving, huishoudelijke werkzaamheden verricht op basis van een arbeidsovereenkomst onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit betekent dat een opdrachtgever – een particulier huishouden – iemand anders voor maximaal 4 dagen per week in dienst kan nemen voor werk in en om het huis. Als huishouden wordt je, nadat je het boekingsverzoek hebt geaccepteerd, dus werkgever van de huishoudelijke hulp. Officieel betekent dit dat je alleen de relatie kunt beëindigen in overleg of met een legitieme reden. Ook geldt een opzegtermijn bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Je kunt ervoor kiezen om afspraken vast te leggen. De rijksoverheid heeft een modelcontract beschikbaar gesteld waar je gebruik van kunt maken. Wij hebben het modelcontract toegevoegd aan onze Algemene Voorwaarden, zodat je deze kunt gebruiken.

Wanneer je op en na 14 juni een nieuwe boeking maakt voor een schoonmaak dan betaal je €34,90 bemiddelingskosten. Schoonmakers die werken via het platform bepalen zelf hun uurtarief. Doorgaans schommelt het uurtarief tussen de €14-€20 per uur, afhankelijk van ervaring en ratings. Je betaalt de schoonmaker vanaf die datum direct uit, dit gaat niet meer de automatische incasso via Helpling. We adviseren om betalingen te doen via een betaalverzoek of bank overboeking.

Helpling heeft een verzekering voor materiële schade. Gaat er iets kapot door toedoen van de schoonmaker, dan kun je aanspraak maken op deze schadeverzekering die schades dekt tot €5.000.000. Er is wel een eigen risico van €25 opgenomen in de voorwaarden. Als huishouden en dus werkgever van jouw hulp, hoor je te zorgen voor een veilige werkomgeving. Mocht er letsel ontstaan door een onveilige werkomgeving, dan ben jij als werkgever verantwoordelijk voor de geleden schade.

Vul op de website je postcode in om het boekingsproces te starten. Vul daarna de details in van je verzoek zoals de datum, tijd, duur van de schoonmaak. Dan komen de profielen van de schoonmakers te voorschijn bij jouw in de buurt en die beschikbaar zijn. Hier kan je de schoonmaker(s) van jouw voorkeur selecteren. Het is aan te raden om meerdere hulpen te selecteren om de kans op een match te vergroten.

Wanneer het niet lukt om je verzoek te matchen aan de hulpen van jouw keuze, dan neemt iemand van het Support team contact me je op. Wij kunnen dan proberen alsnog een match voor je te vinden. Alsnog geen succes? Dan betalen we het bedrag aan je terug.

Als jullie gematched zijn dan kunnen jullie via de chat in de Helpling app communiceren. Jullie kunnen gezamenlijk bespreken of jullie dit bijvoorbeeld liever via WhatsApp of email doen.

Het huishouden zorgt voor de schoonmaakmiddelen en -materialen. Het kan zijn dat diegene die bij je komt schoonmaken een voorkeur heeft voor een bepaald merk of schoonmaakitem. We zien vaak dat dit een mooi onderwerp is om te bespreken tussen het huishouden en de schoonmaker.

Elk huishouden is anders. Voorafgaand aan de eerste schoonmaak is het goed om met elkaar af te stemmen wat er moet gebeuren en wat je wensen zijn. We adviseren om tijdens het eerste bezoek een rondje door het huis te lopen en per ruimte bijzonderheden en specifieke wensen aan te geven. Leg ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en -materialen te vinden zijn.

Het is verstandig om de eerste schoonmaakbeurt van je boekingsreeks thuis te zijn om kennis te maken en jouw schoonmaker wegwijs te maken in huis. Sommige huishoudens kiezen ervoor om hun schoonmaker een reservesleutel te geven, maar deze beslissing is gebaseerd op individuele voorkeuren. Houd er rekening mee dat Helpling geen deel uitmaakt van het sleutel afhandelingsproces.

Wij vragen de huishoudelijke hulpen die werken via ons platform altijd om zelf contact met jou op te nemen in het geval van afwezigheid of ziekte. Zo kunnen jullie samen kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een nieuwe afspraak. Als je wil dat er op korte termijn een vervangende hulp komt kun je contact opnemen met onze klantenservice om een korte termijn verzoek uit te zetten. Heb je een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak ingepland met je huishoudelijke hulp? Houd er dan rekening mee dat jij als werkgever een verplichting tot doorbetaling hebt bij ziekte van maximaal 6 weken, tegen minimaal 70% procent van het loon of het minimumloon.

Aanvullende vragen?

Bekijk ons hulpportaal .