Helpling haalt nieuwe investeerder binnen en breidt uit naar Zwitserland

Berlijn, 17 oktober 2018

Berlijn, 17 oktober 2018. Helpling, de online marktplaats voor het vinden van een huishoudelijke hulp, is vanaf vandaag ook in Zwitserland actief. Daarnaast ontvangt het online platform een zevencijferig bedrag als investering van Tamedia AG, het grootste mediabedrijf in Zwitserland, om verder te kunnen groeien in de Zwitserse markt. De uitbreiding versterkt de positie van Helpling als Europa’s marktleider in de huishoudelijke dienstensector.

Als onderdeel van de expansie naar Zwitserland, neemt Helpling de activiteiten van Book a Tiger over. De voormalig concurrent heeft besloten om zich te gaan richten op de zakelijke markt in Duitsland en heeft daarom de Zwitserse tak verkocht. Helpling is via Helpling.ch in 12 Zwitserse steden te boeken, waaronder Zürich, Basel, Genève, Bern en Lausanne. Het online platform is nu aanwezig in 10 landen op 3 continenten.

Benedikt Franke, co-founder van Helpling: "We hebben een reeds gevestigd, stabiel bedrijf overgenomen en we zijn heel blij met Tamedia als lokale partner. Helpling is de afgelopen jaren enorm gegroeid. We kijken daarom vanuit een sterke positie naar de toekomst. Op onze agenda staat uitbreiding naar andere markten en diensten. De expansie naar Zwitserland is hierin slechts de eerste stap.”

Samuel Hügli, Member of the Board en Director Technology & Investments van Tamedia: "Met Helpling hebben we de juiste partner gevonden om de Zwitserse tak van Book a Tiger over te nemen en naar een hoger niveau te tillen. Helpling is al succesvol in verschillende markten. Wij zullen hen met onze expertise ondersteunen bij de toetreding tot de Zwitserse markt.”

Sinds de start in 2014 hebben wereldwijd honderdduizenden huishoudens een schoonmaakhulp via Helping gevonden en hebben tienduizenden hulpen hun diensten aangeboden via het platform.

Over Helpling

Helpling is opgericht door Benedikt Franke en Philip Huffmann in het begin van 2014. De investeerders zijn onder andere Mangrove Capital, Lakestar, APACIG, Rocket Internet en Unilever Ventures. Helpling is actief in 10 landen: Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Arabische Emiraten, Australië en Singapore.

Over Tamedia

Tamedia is de toonaangevende mediagroep in Zwitserland. De mediagroep is in het bezit van digitale platforms, dagelijkse en wekelijkse kranten en tijdschriften.Tamedia werd opgericht in 1893 en heeft 3.700 werknemers in Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Israël, Luxemburg, Oostenrijk en Servië. Tamedia staat genoteerd aan de Zwitserse effectenbeurs.

Voor meer informatie of interviews kun je contact opnemen met Karen van der Kruit, hoofd communicatie Helpling Nederland via 06 10 40 31 25 of karen.vanderkruit@helpling.com.