×
Hoe het werkt Support

Hoe het werkt

1. Definieer je wensen

Geef het aantal ramen, de frequentie en je gegevens door.

2. Gewenste datum doorgeven

Geef de gewenste datum door waarop jij het liefst je ramen zou willen laten reinigen.

3. Reiniging

Onze professionele glazenwasser reinigt je glazen op een geschikt moment.

Geniet van een schoon huis dankzij Helpling

Je ramen laten wassen door professionele glazenwassers in amsterdam

Geen zin om zelf je ramen te wassen? Nog geen betrouwbare glazenwasser gevonden die de glasbewassing professioneel voor je regelt? Via Helpling boek je in de toekomst gemakkelijk een glazenwasser in Amsterdam. Betrouwbaar, gemakkelijk en professioneel.

Wie heeft het niet ooit zelf geprobeerd: wanneer de zon op de eerste dagen van de lente naar binnen schijnt en je ziet dat je de schoonmaak van de ramen iets te vaak hebt uitgesteld. Op dat moment besluit je zelf maar eens een sopje en een zeem te pakken, en de ramen van een glasbewassing te voorzien. Je denkt dat je het vak van glazenwasser compleet in de vingers hebt. Het gaat lekker, je staat in het zonnetje en de buren zeggen je gedag. Zo erg is het toch helemaal niet?!

Na al het zware werk ben je klaar en kun je niet wachten om door de ramen naar buiten te kijken. Shit, strepen! Het voelt alsof al het werk voor niets is geweest. Je hebt het vast vaker gehoord: je doet het veel te langzaam en gebruikt niet de juiste producten die zorgen voor het beste resultaat. Je merkt dat je je vrienden gelijk moet geven: besteed het gewoon uit, dat bespaart je heel wat frustratie en gedoe. En laten we eerlijk zijn: voor een paar tientjes per jaar ben jij voorzien van schone ramen door een professionele glazenwasser in Amsterdam.

Voordelen van het boeken van een glazenwasser in Amsterdam via Helpling:

 • Gemakkelijk online boeken;
 • Professionele en ervaren partnerbedrijven;
 • Betrouwbare glazenwassers die getest en verzekerd zijn;
 • Transparante prijzen;
 • De glazenwassers werken met professionele apparatuur: hoogwerkers & tuckerpole systemen;
 • Moeilijk bereikbare plekken worden gemakkelijk gereinigd.

Gemakkelijk een glazenwasser in Amsterdam boeken

De ideale frequentie, hoe bepaal je die?

Hoe vaak lap jij je ramen? 6, 7 keer per jaar? In de winter wellicht wat minder? Weetje: een gemiddeld huishouden doet het zo’n 1 keer per 2 maanden of 1 keer per maand.

De frequentie van de bewassing is natuurlijk afhankelijk van de vervuiling, de bereikbaarheid van de ramen en de prijs van een bewassing. Woningen in drukke steden en woningen aan drukke wegen worden vaker bewassen dan woningen in rustige plekken. Woon je aan het water of aan een veld met veel zand? Dan kun je er op rekenen dat je maandelijks een bewassing nodig hebt. Uitlaatgassen en opwaaiend stof zijn de grootste vervuilers. Vogels kunnen er ook wat van, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de duiven die op de Dam in Amsterdam rondvliegen. Onze klanten op de Dam laten meer dan maandelijks hun ramen wassen vanwege de erge vervuiling. Wij raden aan: woon je in een grote stad zoals Amsterdam? Dan heb je minstens een tweemaandelijkse bewassing nodig. Woon je ook nog eens aan een drukke weg zoals de Ceintuurbaan of de Van Baerlestraat? Kies dan voor een maandelijkse bewassing.

Goed geregeld voor een paar tientjes per jaar.

Wat kost een glazenwasser? De prijzen verschillen enorm. Wij zijn op onderzoek gegaan om erachter te komen waarom sommige glazenwassers je ramen lappen voor €15, en waarom je bij sommigen meer dan €7 euro per raam betaalt. Er zijn verschillende oorzaken voor het prijsverschil. Hieronder hebben we de oorzaken op een rijtje gezet:

 • Er wordt geen of nauwelijks belasting betaald, omdat ze hun geld cash ophalen:
 • Er zijn veel louche glazenwassers die ervoor kiezen om het geld na hun dienst op te halen. Dit is eigenlijk iets van vroeger, omdat vroeger geen elektronische betalingsmogelijkheid beschikbaar was. De glazenwassers waren hierdoor vrij “undercover” en konden met het geld doen wat ze wilden: niemand wist uiteindelijk wat er verdiend werd.

 • Ze zijn niet verzekerd tegen schade aan derden of zijn zelf amper verzekerd:
 • Het kan voorkomen dat een glazenwasser de ramen bewast met een Tuckerpole. Dit is een systeem waarbij de glazenwasser met een grote stok de ramen op hoogte bewast. Gemakkelijke oplossing als je er kundig mee omgaat. Helaas komt het vaak voor dat de glazenwasser de borstel te hard op de ramen landt, waardoor er schade ontstaat aan de ramen. De volgende vraag zal dan snel volgen: wie gaat dit betalen?

 • Efficiënte planning:
 • Vroeger was het heel normaal dat de glazenwassers buurten verdeelden, zodat ze altijd efficient konden plannen. Je kunt je voorstellen dat een glazenwasser die voor 3 ramen van Amsterdam Zuid naar Amsterdam Noord moet rijden, duurder zal zijn dan een glazenwasser die in Noord woont en daar al maandelijks 14 straten doet. Tegenwoordig zijn de buurten in Amsterdam minder verdeeld en is de markt geprofessionaliseerd. Zo werken wij met een glazenwassers die in heel Amsterdam actief zijn, waardoor de prijs altijd op een juist niveau is.

  Conclusie: voor een glazenwasser die netjes zijn belasting betaalt, goed verzekerd is en een groot klantenbestand heeft die verdeeld is over de gehele stad betaal je meer.

Bekijk de prijzen

In welke buurten in Amsterdam zijn onze glazenwassers in de toekomst actief?

 • Amsterdam Noord
 • Amsterdam Oost
 • Amsterdam Zuid-oost
 • Amsterdam Zuid
 • Amsterdam Centrum
 • Amsterdam West
 • Amsterdam Nieuw-west
 • Amsterdam Westpooort

Boek in de toekomst een glazenwasser voor je woning