×
Hoe het werkt Prijzen Over ons Help

Hoe de Ecopods te gebruiken

1. Doe één pod in de fles en vul met warm water

De flessen zijn eenvoudig te hervullen

2. Schud de fles en laat de pod oplossen

Laat even staan en schud de fles goed

3. Klaar voor gebruik

Tijd voor een ecologische schoonmaak

Er zijn maar vier producten voor nodig

Ecopods beschikt over vier verschillende producten waarmee je eenvoudig je gehele woning ecologisch reinigt. Met de producten maak je goed schoon en is het goed voor het milieu, de producten zijn namelijk gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals citroenzuur, melkzuur en kokoszeep. Zo is er de allesreiniger, ontvetter, sanireiniger en vloerreiniger. De verschillende pakketten bevatten capsules met schoonmaakmiddel, verstuivers en bijbehorende doekjes. Dankzij het kleurensysteem van geel, groen, blauw en rood is er eenvoudig te herkennen in welke verstuiver de capsule hoort en met welk schoonmaakdoekje er schoongemaakt dient te worden.

Ecopods vloerreiniger (groen)

De vloerreiniger is een universeel reinigingsmiddel voor het schoonmaken voor alle soorten vloeren, dit product is ook geschikt voor delicate vloeren zoals natuursteen en (beschermde) houten vloeren. De capsule van de vloerreiniger is eenvoudig op te lossen in een emmer warm water van minstens 5 liter. Doordat er met behulp van de capsule nooit te veel schoonmaak product gebruikt wordt is de vloerreiniger te gebruiken voor elke vloer.

Ecopods allesreiniger (blauw)

De allesreiniger is een universeel reinigingsmiddel voor elk oppervlak, ook te gebruiken voor glas. Dit product is geschikt voor het reinigen van diverse oppervlakken van meubels en zelfs geschikt voor glanzende ramen. De allesreiniger capsule is eenvoudig op te lossen in de bijbehorende verstuiver.

Ecopods ontvetter (geel)

De krachtige ontvetter is bedoeld voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vetten op harde, RVS en delicate oppervlakken. Na het gebruik van de ontvetter even afspoelen met water en het blinkt weer als nooit tevoren. Ook de capsule van de allesreiniger is eenvoudig oplosbaar in de verstuiver.

Ecopods sanireiniger (rood)

De sanireiniger is een geurverdrijvend reinigingsmiddel voor badkamer en toilet. Met ontkalkende werking, en zorgt voor een glanzend resultaat, te gebruiken in combinatie met verstuiver. Dit product is NIET te gebruiken op delicate oppervlakken zoals marmer. Bij twijfel, verstuif eerst op de doek en reinig dan het oppervlak. Start bij voorkeur op een niet zichtbare plaats.

Hoe gebruik je de schoonmaakmiddelen

Neem de Ecopods fles en de bijbehorende capsule, voor de vloerreiniger is noodzakelijk om een emmer met minimaal 5 liter warm water te vullen. Doe de capsule in de bijbehorende verstuiver, knip de capsule niet open, de verpakking van de capsule is namelijk ook oplosbaar. Vul de fles met warm water uit de kraan, laat het even staan en schud de fles goed om het proces van het oplossen van de capsule te versnellen. Het product is klaar voor gebruik!

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

Premium starterspakket

Dit pakket is gelijk aan 6 flessen schoonmaakmiddel & 40 emmers vloerreiniger!

Wat zit er in het pakket?

 • 1 fles Allesreiniger + 2 pods Allesreiniger
 • 1 fles Ontvetter + 2 pods Ontvetter
 • 1 fles Sanireiniger + 2 pods Sanireiniger
 • 40 pods Vloerreiniger
Dit pakket bevat drie flessen en 2 capsules voor elke fles. Zo haal je meteen 6 flessen professioneel schoonmaakmiddel in huis, zonder ruimteverlies in je kast. Wanneer de fles helemaal leeg is, neem je de volgende capsule en vul je weer bij met water. Zo heb je opnieuw een volle fles schoonmaakmiddel, zonder de fles weg te gooien! Voor het schoonmaken van de vloer zitten er 40 vloercapsules in dit pakket, deze zijn goed om 40 volledige emmers vloerreiniger mee te vullen.

Premium starterspakket uitgebreid

Dit pakket is gelijk aan 6 flessen schoonmaakmiddel, 40 emmers vloerreiniger, 4 herbruikbare doeken & 4 herbruikbare sponzen!

Wat zit er in het pakket?

 • 1 fles Allesreiniger + 2 pods Allesreiniger
 • 1 fles Ontvetter + 2 pods Ontvetter
 • 1 fles Sanireiniger + 2 pods Sanireiniger
 • 40 pods Vloerreiniger
 • 1 Herbruikbare microvezeldweil - deze gaan wel 200 keer mee!
 • 3 Herbruikbare microvezeldoeken - deze gaan wel 200 keer mee!
 • 4 Herbruikbare HACCP sponzen - deze gaan wel 200 keer mee!
Dit pakket bevat drie flessen en 2 capsules voor elke fles. Zo haal je meteen 6 flessen professioneel schoonmaakmiddel in huis, zonder ruimteverlies in je kast. Wanneer de fles helemaal leeg is, neem je de volgende capsule en vul je weer bij met water. Zo heb je opnieuw een volle fles schoonmaakmiddel, zonder de fles weg te gooien! Voor het schoonmaken van de vloer zitten er 40 vloercapsules in dit pakket, deze zijn goed om 40 volledige emmers vloerreiniger mee te vullen. Voor een nog beter resultaat vind je in dit pakket ook onze accessoires van topkwaliteit. Voor elke ruimte een microvezeldoek, zo kan je eenvoudig en hygiënisch schoonmaken. En dankzij ons Color Clean sponsen kan je ook het hardnekkigste zonder probleem verwijderen. De doeken en sponzen kunnen gewoon in de wasmachine, zo kom je lekker lang toe met dit pakket!

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats waarbij schoonmakers en huishoudens aan elkaar worden gekoppelt. We zijn actief in 10 verschillende landen en dat maakt ons de grootste online marktplaats voor schoonmaakdiensten van Europa. Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een online platform waar schoonmakers en huishoudens elkaar kunnen vinden. Via ons platform boek je in een aantal klikken een schoonmaakster bij jou in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klantenbeoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen.

Wie zijn de schoonmakers werkzaam via het platform?

De schoonmakers die werken via ons platform hebben uiteenlopende achtergronden. Een groot gedeelte heeft gewerkt in de thuiszorg of schoonmaaksector, anderen hebben hun ervaring opgedaan bij het runnen van hun gezin. Iedere schoonmaker wordt gecontroleerd op zijn of haar identiteitsbewijs. Een groot deel van de schoonmakers is in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is aangegeven in het openbare profiel van iedere schoonmaker. De beoordeling van huishoudens waarbij is schoon gemaakt is belangrijk, alle schoonmakers hebben een eigen profiel waarop je reviews kunt lezen. Schoonmakers die werken via Helpling hebben een gemiddelde beoordeling van 4,8/5 sterren.

Hoe gaat de eerste schoonmaak?
Geen huishouden is hetzelfde. Als jouw schoonmaker voor het eerst langskomt, is het goed om met elkaar af te stemmen wat er moet gebeuren en wat belangrijk is. De schoonmakers hebben vaak ervaring, maar afstemmen wat er moet gebeuren is wel zo handig. Loop bij het eerste bezoek samen een rondje door het huis en geef aan wat je belangrijk vindt. Leg hierbij ook uit waar alle schoonmaakmiddelen en benodigdheden te vinden zijn. Heb je speciale voorkeuren of zijn er plekken in huis die extra aandacht nodig hebben? Bespreek dit dan voor de schoonmaak met je schoonmaakster.

Moet ik thuis zijn voor de eerste schoonmaak?

Het is verstandig om de eerste schoonmaakbeurt van je boekingsreeks thuis te zijn om jouw schoonmaker wegwijs te maken in huis. Sommige huishoudens kiezen ervoor om hun schoonmaker een reservesleutel te geven, maar deze beslissing is gebaseerd op individuele voorkeuren. Houd er rekening mee dat Helpling geen deel uitmaakt van het sleutel afhandelingsproces.

Wie verzorgt de schoonmaak benodigdheden?
Het huishouden zorgt voor de schoonmaakmiddelen en benodigdheden.

Kan ik van schoonmaker wisselen?
Dat kan! Als je een wekelijkse of tweewekelijkse boeking maakt dan zorgen we er in principe voor dat je altijd dezelfde, vaste schoonmaakster krijgt. Mocht je willen wisselen van schoonmaker dan kun je zelf een selectie maken en profielen van de verschillende schoonmakers op het platform vergelijken.

Hoe loopt de betaling?
De betaling verloopt automatisch. Wanneer je voor de eerste keer een boeking maakt, vul je meteen je betaalgegevens in. Hierbij geef je Helpling toestemming tot een doorlopende incassomachtiging. Hierna kunnen de schoonmakers na de schoonmaak een factuur sturen. Ook kunnen ze eventuele aanpassingen doorgeven, bijvoorbeeld als een schoonmaak meer of minder tijd in beslag heeft genomen. Ook dit wordt dan automatisch door jou betaald, de factuur is te zien in jouw account.

Mijn betaling is mislukt, kan ik het zelf overmaken of contant betalen?
Nee, dit kun je niet zelf doen. Omdat je ook een gebruikersvergoeding betaalt aan Helpling dienen alle betalingen via het online betaalsysteem te verlopen. Helpling werkt samen met de betaalprovider Stripe, zij beheren alle betalingen namens ons.

Zijn de schoonmakers verzekerd?
Bij schade zijn de schoonmakers via Helpling verzekerd. Tot 350 euro is dit voor eigen risico, boven dit bedrag tot een maximum van €5.000.000 is dit verzekerd bij een externe verzekeraar. Als huishouden en dus opdrachtgever hoor je te zorgen voor een veilige werkomgeving, je bent niet automatisch verzekerd voor eventueel letsel. Hierover kun je meer informatie opvragen bij je eigen verzekeraar. Wil je meer informatie vanuit Helpling, neem dan contact op met de klantenservice.

Mijn hulp zegt af / is ziek, wat nu?
Het is belangrijk dat de afspraak in het systeem wordt geannuleerd, dit kun jij doen of de schoonmaker maar wij kunnen dit ook voor je doen. Neem contact op met de klantenservice om te vragen of zij op korte termijn vervanging kunnen regelen, hou er wel rekening mee dat dit niet altijd lukt voor dezelfde dag.

De hulp is niet op komen dagen, wat nu?
Het is jammer dat de schoonmaker niet is komen opdagen. Meld dit via de telefoon of per mail bij de klantenservice, zij nemen contact op met de schoonmaker om te achterhalen wat de reden hiervoor is. De klantenservice zal dit terugkoppelen aan je, wil je graag een vervangende schoonmaker of geef je de schoonmaker nog een kans dan regelt de klantenservice dit voor je.

Laat jouw woning ecologisch reinigen met Ecopods en Helpling