×
Help

Jij bepaalt waar, wanneer en hoeveel je werkt maar ook wat je per uur gaat verdienen.

1. Schrijf je gratis in en maak je profiel compleet

Maak gratis een account aan en upload je legitimatiebewijs. Stel in waar, wanneer en tegen welke uurprijs je wilt werken.

2. Ontvang aanbiedingen

Accepteer de opdrachten die jij wilt en ga direct aan de slag.

3. Verdien geld

Je verdiensten worden elke twee weken op je bankrekening gestort.

1. Registreer je eenvoudig online

Meld je aan met je e-mail adres en telefoonnummer. Upload de benodigde documenten en maak je profiel persoonlijk. Nadat de registratie is voltooid kun je bepalen hoeveel uur je per week wilt werken, in welke regio en wat je per uur wilt verdienen. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam dan geef je deze regio aan. Nu kun je beginnen met het opbouwen of uitbreiden van je klantenbestand.

2. Ontvang verzoeken

Registratie afgerond? Dan ontvang je de eerste boekingsverzoeken rechtstreeks per e-mail of in de Helpling App. Je kunt nu aangeven of je terugkerende of eenmalige verzoeken wil ontvangen. Je vindt een overzicht van al je verzoeken in je account. Jij beheert je agenda, zo blijf je flexibel.

3. Begin met verdienen!

Als particuliere huishoudelijke hulp bepaal je zelf jouw inkomen: je kunt je uurtarief, beschikbaarheid en regio op elk gewenst moment aanpassen naar je eigen behoeften. De uitbetaling wordt via een beveiligd betalingssysteem genaamd Stripe gedaan en je ontvangt je verdiensten elke 2 weken. Wil je eerder uitbetaald krijgen? Dat kan! Tegen een kleine vergoeding kun je jouw verdiensten op elk gewenst moment uitbetaald krijgen.

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats voor particulier huishoudelijk werk en particuliere huishoudens. Dat betekent dat we jou als dienstverlener in contact brengen met particuliere huishoudens. Helpling stelt je in staat om snel en flexibel een klantenbestand op te bouwen of uit te breiden. Het platform geeft je toegang tot een breed klantenbestand. Via Helpling werk je volgens de Regeling Dienstverlening aan Huis en ben je dus een onafhankelijke particulier die werkt bij andere particuliere huishoudens.

Hoe kan ik me registreren?

Registreren op het platform is eenvoudig. Zorg dat je jouw paspoort of ID bij de hand hebt, deze heb je nodig tijdens het aanmeldproces. Wil je via Helpling werken, maar kom je niet uit de Europese Unie? Dan hebben wij een verblijfsvergunning nodig waarop staat dat je vrij mag werken in Nederland zonder werkvergunning. Aanmelden doe je in een paar simpele stappen. Je vult jouw contactgegevens in, upload je ID en geef je beschikbaarheid op en je regio aan. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan.

Bepaal je eigen inkomen!

Als je een account aanmaakt ben je zichtbaar voor particuliere huishoudens die zich net als jij hebben aangemeld bij het Helpling platform. Huishoudens kunnen je selecteren en zo ontvang jij eenvoudig boekingsverzoeken via e-mail, SMS of een melding via de Helpling App. Je kunt je ook inschrijven voor verzoeken waar nog niemand op reageert heeft. Het huishouden zet verzoeken uit waar jij als dienstverlener op kunt reageren. Je beslist zelf welke verzoeken je accepteert.

Hoe maak ik mijn profiel aantrekkelijk voor huishoudens?

Je kan jouw profiel aantrekkelijker maken voor huishoudens door een profielfoto, profieltekst en/of externe verwijzingen toe te voegen. Beoordelingen van huishoudens zijn ook een aanrader. Daarnaast is het mogelijk via Helpling een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Huishoudens kunnen dan in jouw profiel zien dat je een VOG hebt.

Hoe weet ik wat mijn uurtarief moet zijn?

Je bepaalt zelf wat je uurprijs wordt. In je account kun je wel zien wat andere hulpen in jouw omgeving en met dezelfde ervaring op het platform gemiddeld vragen. Je kan ook eerst uitproberen welk uurtarief het beste bij jou past en dit later eventueel aanpassen. Indien je dit doet blijft het tarief wel hetzelfde voor bestaande boekingen.

Hoe neem ik contact op met het huishouden?

Via de chatfunctie in de app of via de website, te vinden in jouw persoonlijke account. Klik op de ‘chat’ knop in jouw account en klik vervolgens op de naam van de klant waarmee je contact wilt opnemen. De klant krijgt een notificatie van je bericht en zo kan de klant via de app weer reageren.

Wie regelt de schoonmaak benodigdheden?

Als je boekingsverzoeken ontvangt als hulp via Helpling, zorgt de klant voor de schoonmaakspullen. Wij raden je aan om voor het schoonmaken te bespreken welke schoonmaakmiddelen er beschikbaar zijn en of alle benodigde apparatuur aanwezig is waar jij mee wilt werken.

Wanneer ontvang ik mijn verdiensten?

Je ontvangt jouw verdiensten iedere twee weken, rond de 1e en de 15e van de maand. Hier hoef je verder niets voor te doen, de uitbetaling gaat automatisch. Onze betaalprovider Stripe regelt alle betalingen voor ons en de uitbetaling zal je dus ook terugzien op jouw bankrekening als afkomstig zijnde van Stripe. Het kan 1 à 2 werkdagen duren voordat je verdiensten op jouw bankrekening staan. Wil je eerder uitbetaald krijgen? Dit kun je dit eenvoudig via de app aanvragen, dit kost €4,99 transactiekosten per extra uitbetaling. Het is niet toegestaan om contant geld te accepteren.

Bij wie kan ik allemaal werken via Helpling?

Als je werkt via het Helpling platform, dan werk je via de Regeling Dienstverlening aan Huis als particulier. Dit betekent dat je alleen aan de slag mag in en om het huis van andere particuliere huishoudens en niet bij bedrijven of kantoren. Is de klant toch wel een bedrijf of kantoor? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Moet ik ingeschreven staan bij de KvK?

Nee, dat is niet nodig. Als huishoudelijk dienstverlener werk je niet als ZZP’er via het platform, maar als particulier via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je bent niet in dienst bij Helpling, maar wij zijn slechts een bemiddelaar tussen klanten en huishoudelijke hulpen.