Meteen naar de inhoud

Op zoek naar huishoudelijk werk bij jou in de buurt?

Snel en flexibel geld verdienen.

Jij bepaalt waar, wanneer en hoeveel je werkt maar ook wat je per uur gaat verdienen.

1. Schrijf je gratis in en maak je profiel compleet

Maak gratis een account aan en upload je legitimatiebewijs. Stel in waar, wanneer en tegen welke uurprijs je wilt werken.

2. Ontvang aanbiedingen

Accepteer de opdrachten die jij wilt en ga direct aan de slag.

3. Verdien direct

Ontvang direct jouw verdiensten van jouw klanten.

Bereken hier je mogelijke verdiensten:

Prijs per uur: 13

Aantal uur per week: 15uur

Jouw potentiele verdiensten per maand: 845.00

Jouw voordelen

1. Registreer je eenvoudig online

Meld je aan met je e-mail adres en telefoonnummer. Upload de benodigde documenten en maak je profiel persoonlijk. Nadat de registratie is voltooid kun je bepalen hoeveel uur je per week wilt werken, in welke regio en wat je per uur wilt verdienen. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam dan geef je deze regio aan. Nu kun je beginnen met het opbouwen of uitbreiden van je klantenbestand.

2. Ontvang verzoeken

Registratie afgerond? Dan ontvang je de eerste boekingsverzoeken rechtstreeks per e-mail of in de Helpling App. Je kunt nu aangeven of je terugkerende of eenmalige verzoeken wil ontvangen. Je vindt een overzicht van al je verzoeken in je account. Jij beheert je agenda, zo blijf je flexibel.

3. Begin met verdienen!

Als particuliere huishoudelijke hulp bepaal je zelf jouw inkomen: je kunt je uurtarief, beschikbaarheid en regio op elk gewenst moment aanpassen naar je eigen behoeften. Betalingen regel je direct met je klant, bijvoorbeeld met een betaalverzoek of directe overboeking.

Bij meer dan

100.000

huishoudens schoongemaakt

Meer dan

90%

heeft een regelmatige afspraak

Beoordeling van

4,7/5

sterren

In meer dan

50

steden beschikbaar

FAQs

Helpling is een online marktplaats waarop vragers en aanbieders van huishoudelijke klussen elkaar kunnen vinden. Dat betekent dat we jou als dienstverlener in contact brengen met particuliere huishoudens. Helpling stelt je in staat om snel en flexibel een klantenbestand op te bouwen of uit te breiden. Het platform geeft je toegang tot een breed klantenbestand. In je profiel op Helpling.nl geef je aan waar, wanneer en voor welk tarief je wilt werken. Ook kun je je voorkeuren aangeven voor bijvoorbeeld de frequentie waarop je wilt werken en of je wilt werken bij huishoudens met huisdieren. Daarnaast kun je op je profiel referenties van eerdere banen kwijt en zullen de beoordelingen van klanten die je via Helpling hebt gevonden zichtbaar zijn. Op basis van jouw beschikbaarheid is je profiel zichtbaar voor huishoudens die op zoek zijn naar een hulp. Huishoudens kiezen op basis van de beschikbare profielen naar wie ze een verzoek willen sturen. Jij kiest vervolgens zelf of je een verzoek accepteert of weigert en dus of je wil gaan werken voor dit huishouden.

Via Helpling werk je volgens de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je werkt als onafhankelijke particulier direct voor de huishoudens. Je bent in dienst bij de huishoudens waarvoor je werkt, met hen maak je dan ook afspraken over bijvoorbeeld werktijden, vakanties etc.
Voor meer informatie over de Regeling Dienstverlening aan Huis kan je de website van de Rijksoverheid bekijken.

Registreren op het platform is eenvoudig. Zorg dat je jouw paspoort of ID bij de hand hebt, deze heb je nodig tijdens het aanmeldproces. Wil je via Helpling werken, maar kom je niet uit de Europese Unie? Dan hebben wij een verblijfsvergunning nodig waarop staat dat je vrij mag werken in Nederland zonder werkvergunning. Aanmelden doe je in een paar simpele stappen. Je vult jouw contactgegevens in, upload je ID en geef je beschikbaarheid op en je regio aan. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan.

Als je een account aanmaakt ben je zichtbaar voor particuliere huishoudens die zich net als jij hebben aangemeld bij het Helpling platform. Huishoudens kunnen je selecteren en zo ontvang jij eenvoudig boekingsverzoeken via e-mail, SMS of een melding via de Helpling App. Je kunt je ook inschrijven voor verzoeken waar nog niemand op reageert heeft. Het huishouden kiest dan uit de dienstverleners die zich hebben ingeschreven. Je beslist zelf welke verzoeken je accepteert en zo blijf je dus altijd flexibel.

Je kan jouw profiel aantrekkelijker maken voor huishoudens door een profielfoto, profieltekst en/of externe referenties toe te voegen. Beoordelingen van huishoudens zijn ook een aanrader. Daarnaast is het mogelijk via Helpling een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Huishoudens kunnen dan in jouw profiel zien dat je een VOG hebt. Geef ook vooral je voorkeuren aan (voor bijvoorbeeld huisdieren, of je wilt strijken of niet) zodat je alleen boekingsverzoeken ontvangt die bij jou passen.

Je bepaalt zelf wat je uurprijs wordt. In je account kun je wel zien wat andere hulpen in jouw omgeving en met dezelfde ervaring op het platform gemiddeld vragen. Je kan ook eerst uitproberen welk uurtarief het beste bij jou past en dit later eventueel aanpassen. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten. Je zal zelf afspraken moeten maken met jouw huidige klanten over jouw tarief.

Via de chatfunctie in de app of via de website, te vinden in jouw persoonlijke account. Klik op de ‘chat’ knop in jouw account en klik vervolgens op de naam van de klant waarmee je contact wilt opnemen. De klant krijgt een notificatie van je bericht en zo kan de klant via de app weer reageren.
Ook kan je de contactgegevens van de klant vinden in jouw account.

Als je boekingsverzoeken ontvangt als hulp via Helpling, zorgt de klant voor de schoonmaakspullen. Wij raden je aan om voor het schoonmaken te bespreken welke schoonmaakmiddelen er beschikbaar zijn en of alle benodigde apparatuur aanwezig is waar jij mee wilt werken.

Dat is aan jou en het huishouden. Jullie maken zelf afspraken over wat het makkelijkste is. Wij adviseren gebruik te maken van digitaal overmaken of een betaalverzoek. Betalingen lopen niet via het Helpling platform. Op het Helpling platform zie je wel terug voor welk uurtarief jullie een afspraak hebben gemaakt, zodat je dit altijd kan terugvinden.

Als je werkt via het Helpling platform, dan werk je via de Regeling Dienstverlening aan Huis als particulier. Dit betekent dat je alleen aan de slag mag in en om het huis van andere particuliere huishoudens en niet bij bedrijven of kantoren. Is de klant toch wel een bedrijf of kantoor? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Nee, dat is niet nodig. Als huishoudelijk dienstverlener werk je niet als ZZP’er via het platform, maar als particulier via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je bent niet in dienst bij Helpling, maar wij zijn slechts een bemiddelaar tussen klanten en huishoudelijke hulpen.
Je moet natuurlijk wel jouw inkomsten aangeven bij de Belastingdienst. Dit kan bij de reguliere aangifte inkomstenbelasting onder het kopje “resultaat uit overige werkzaamheden.”

Aanvullende vragen?

Bekijk ons hulpportaal .