Contactloze schoonmaak: Actuele richtlijnen COVID-19
×
Help

Ik zoek schoonmaakwerk, zo werkt het via Helpling!

1. Schrijf je gratis in en maak je profiel compleet

SMaak gratis een account aan en upload je legitimatiebewijs. Stel in waar, wanneer en voor welke uurprijs je wilt werken.

2. Ontvang aanbiedingen

Accepteer de opdrachten die jij wilt en begin met schoonmaken.

3. Verdien geld

Je verdiensten worden elke twee weken op je bankrekening gestort.

FAQs

Wat is Helpling?

Helpling is een online marktplaats voor het werken in de schoonmaak. Dat betekent: we brengen dienstverleners in contact met particuliere huishoudens. Helpling stelt je in staat om snel en flexibel nieuwe aanbiedingen te ontvangen waar en wanneer jij wilt. Het platform heeft geen schoonmaak vacatures maar brengt je in contact met een breed klantenbestand. Via Helpling werk je volgens de Regeling Dienstverlening aan Huis en ben je een onafhankelijke particulier die werkt voor andere particuliere huishoudens.

Hoe kan ik me registreren?

Registreren op het platform is eenvoudig. Zorg dat je jouw paspoort of ID bij de hand hebt, deze heb je nodig tijdens het aanmeldproces. Wil je via Helpling werken maar kom je niet uit de Europese Unie? Dan hebben wij een verblijfsvergunning nodig waarop staat dat je vrij mag werken in Nederland zonder werkvergunning. Aanmelden doe je in een paar simpele stappen. Je vult jouw contactgegevens in, je geeft je beschikbaarheid op en je geeft aan waar je precies zou willen werken. Beantwoord een paar vragen om jouw schoonmaak kennis te testen. Vervolgens upload je jouw ID en je bent klaar om aan de slag te gaan.

Hoe ontvang ik aanbiedingen?

Schoonmaakwerk gezocht? Als je een account aanmaakt ben je zichtbaar voor huishoudens op het Helpling platform. Huishoudens kunnen je selecteren en zo ontvang jij eenvoudig boekingsverzoeken via e-mail, SMS of push-notificatie van onze app - precies zoals je wilt. Je kunt je ook inschrijven voor verzoeken waar nog niemand op reageert heeft. De klant kiest de hulp van zijn/haar voorkeur van de hulpen die zich ingeschreven hebben voor dit verzoek. Je beslist welke aanbiedingen je wil accepteren, zodat je altijd flexibel blijft.

Hoe maak ik mijn profiel aantrekkelijk voor huishoudens?

Je kan jouw profiel aantrekkelijker maken voor huishoudens door een profielfoto, profieltekst en/of externe referenties toe te voegen. Beoordelingen van huishoudens zijn ook een aanrader. Daarnaast is het mogelijk via Helpling een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Huishoudens kunnen dan in jouw profiel zien dat je een VOG hebt.

Hoe weet ik wat mijn uurtarief moet zijn?

Je bepaalt helemaal zelf wat je als uurprijs wilt ontvangen. In je account kan je wel zien wat andere hulpen in jouw omgeving en met dezelfde ervaring op het platform gemiddeld vragen. Je kan natuurlijk ook eerst uitproberen welk uurtarief het best bij jou past en je kan dit altijd aanpassen. Voor huidige huishoudens blijft je tarief gelijk.

Hoe neem ik contact op met het huishouden?

Via de chatfunctie, die is te vinden in jouw persoonlijke account, is het eenvoudig om contact op te nemen met het huishouden. Klik op de ‘chat’ knop in jouw account en klik vervolgens op de naam van de klant waarmee je contact wilt opnemen. De klant krijgt een notificatie van je bericht en zo kan de klant via de app weer reageren.

Wie regelt de schoonmaak benodigdheden?

Als je boekingsverzoeken ontvangt als hulp via Helpling, zorgt de klant voor de schoonmaakspullen. Wij raden je aan om voor het schoonmaken te bespreken welke schoonmaakmiddelen er beschikbaar zijn en of alle benodigde apparatuur aanwezig is waar jij mee wilt werken.

Wanneer ontvang ik mijn verdiensten?

Je ontvangt jouw verdiensten iedere twee weken, rond de 1e en de 15e van de maand. Hier hoef je verder niets voor te doen, de uitbetaling gaat automatisch. Onze betaalprovider Stripe regelt alle betalingen voor ons en de uitbetaling zal je dus ook terugzien in jouw bankrekening als afkomstig zijnde van Stripe. Het kan 1 à 2 werkdagen duren voordat de verdiensten bij jou op jouw bankrekening staan. Wil je eerder uitbetaald krijgen? Dit kan je met 1 klik via de app aanvragen, dit kost je wel €4,99 transactie kosten per extra uitbetaling. Het is niet toegestaan om contant geld te accepteren.

Bij wie kan ik allemaal werken via Helpling?

Als je werkt via het Helpling platform, dan werk je via de Regeling Dienstverlening aan Huis als particulier. Dit betekent dat je alleen aan de slag mag in en om het huis van andere particuliere huishoudens en niet bij bedrijven of kantoren. Is de klant toch wel een bedrijf of kantoor? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Moet ik ingeschreven staan bij de KvK?

Nee, dat is niet nodig. Als hulp werk je niet als ZZP’er via het platform, maar als particulier via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Je bent niet in dienst bij Helpling, maar wij zijn slechts een bemiddelaar tussen klanten en huishoudelijke hulpen.

Bereken hier je mogelijke verdiensten:

Uw prijs per uur: 1

Aantal uur per week: 5uur

Jouw potentiele verdiensten per maand: 21.67